Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Eylül

60. Hükümet, TBMM'den güvenoyu aldı. TSK'nın, terör örgütü PKK'nın yuvalandığı Irak'ın kuzey bölgesine gönderilmesi için hükümete 1 yıl süreyle izin verilmesini öngören tezkere, Genel Kurulda 19'a karşı 507 oyla kabul edildi.

3 EYLÜL:

- TBMM Genel Kurulunda, 60. Hükümetin programı üzerindeki görüşmeler sırasında eleştirileri yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 22 Temmuz milletvekili seçiminde bazı bölgelerden aldığı oyu ''emanet'' olarak niteleyenlere, ''Partim için 'emanet oylar' ifadesini kullananlar, eğer kendilerine güveniyorlarsa parti olarak seçime girseydiler, niye giremediler?'' diye seslendi.

4 EYLÜL:

- TBMM'de 16 ihtisas komisyonunda yapılan seçimlerde, bir kadın milletvekili komisyon başkanlığına, 12 kadın milletvekili ise komisyon divanına seçildi.

5 EYLÜL:

- AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan 60. Cumhuriyet Hükümeti, TBMM'den güvenoyu aldı. 535 milletvekilinin katıldığı oylamaya, 60. Hükümete, 337 milletvekili güvenoyu, 197 milletvekili ise hayır oyu verdi. Bir milletvekili ise çekimser kaldı.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan'a iadeyi ziyarette bulundu. Gül, daha sonra Başkanlık Divanını da ziyaret ederek, üyelerle tek tek tokalaştı.

- TBMM İdare Amiri ve CHP Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Toptan'a yaptığı iadeyi ziyaretin ardından, Meclis Başkanlık Divanını ziyareti öncesinde toplantı salonundan ayrılmalarıyla ilgili ''Cumhurbaşkanı konusunda partimizin bir tavrı var. Biz buna uyduk'' dedi.

11 EYLÜL:

- CHP'li milletvekilleri, ''Ankara'da yaşanan susuzluğun zamanında
alınacak önlemlerle giderilemediği'' gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Meclis Soruşturması açılmasını istedi.

25 EYLÜL:

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, TBMM Başkanı Köksal Toptan'a tebrik ziyaretinde bulundu.

27 EYLÜL:

- Hükümet, 22. Dönem TBMM'de görüşmeleri tamamlanamadığı için kadük (hükümsüz) olan 84 kanun tasarısını yenileyerek, TBMM Başkanlığına sundu.