kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Kabine değişikliğiyle yeni bir canlanma"

AJANSLAR
Giriş Saati : 02.05.2009 11:08
Güncelleme : 02.05.2009 21:09
Yeni Haber
İngiltere'de yayımlanan Financial Times gazetesi, AK Parti iktidarının, yapılan kabine değişikliğiyle yeni bir canlanma yarattığını yazdı. ..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kabine değişikliğini ''çok geniş kapsamlı'' bir değişiklik olarak niteleyen gazete, Erdoğan'ın bu değişiklikle ekonomi politikaları üzerinde daha büyük bir hakimiyet kurmayı ve son seçimin bıraktığı olumsuz etkiyi silmeyi amaçladığını bildirdi.

Haberde, kabine değişikliğinde en sürpriz değişimin, Başbakan Erdoğan'ın, kendisine dış politika alanında baş danışmanlık yapan Prof. Ahmet Davutoğlu'nu Dışişleri Bakanlığına getirmesi olduğu belirtildi.

Davutoğlu'nun AK Parti'nin daha aktif bir dış politika yürütmesi siyasetinin mimarı olduğu kaydedilen haberde, yeni Bakan'ın Türkiye'nin Orta Doğulu komşularıyla kurduğu yakın bağların da aktif destekçisi olduğu ifade edildi.

Haberde, kabine değişikliğinin hükümet politikaları üzerinde büyük bir değişim yaratmasının beklenmediği de bildirildi.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ ÇİN BASININDA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabine, Çin basınında yer aldı.

Erdoğan'ın basın toplantısıyla açıkladığı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunduğu kabinede yeni isimlerin dikkat çektiği belirtildi. Resmi Xinhua ajansının abonelerine geçtiği haberde, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak değiştirildiği, Başbakan'ın dış politika danışmanlarından Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı görevine getirdiği kaydedildi. Haberde, Erdoğan'ın, eski meclis başkanı Bülent Arınç'ı Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı olarak kabineye dâhil ettiği, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı yerine Mehmet Şimşek'i, Taner Yıldız'ı da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevine getirdiği ifade edildi.

Türk yorumcuların, kabinedeki bu değişimin sebebi olarak 29 Mart yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) oy kaybetmesine bağladığı anlatılan haberde, 29 Mart'taki yüzde 39,1 ile 2007'deki parlamento seçimlerinden yaklaşık yüzde 7 oranında oy düşüşü yaşanmasının kabine değişikliğindeki en büyük etken olduğu ifade edildi.