kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Domuz gribi Asya'ya da sıçradı!

AJANSLAR
Giriş Saati : 02.05.2009 08:17
Güncelleme : 02.05.2009 21:09
Yeni Haber
Meksika'da ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan H1N1 virüsüne, Güney Kore ve Hong Kong'da da rastlandığı bildirildi. ..
Güney Kore haber ajansı Yonhap, bir süre önce Meksika'yı ziyaret eden 51 yaşındaki bir kadında domuz gribi saptandığı ve testlerin, adı açıklanmayan kadının H1N1 taşıdığını doğruladığını duyurdu.

Salı gününden beri hastalığı kaptığından şüphe edilenler listesinde yer alan ve karantinada tutulan kadının hastaneden taburcu olacak kadar iyileştiği kaydedildi.

Yonhap, domuz gribi olduğundan şüphe edilen diğer 2 kişide ise testlerin negatif çıktığını aktardı.

BİR OTELDEKİ YAKLAŞIK 300 KİŞİ KARANTİNA ALTINA ALINDI

Hong Kong'da, Meksikalı bir kişide H1N1 virüsünün saptanmasının ardından otelde bulunan yüzlerce turist ve çalışan karantina altına alındı.

Hong Kong'daki Metropark Otelinin karantina altına alınmasının ardından, otelin lobisinde sağlık görevlileri durumu yakından izliyor, konuklar yiyeceklerini alarak odalarına çıkıyor. Otelin etrafında da 10 kadar maskeli polis güvenlik önlemi almış durumda.

Bu arada, geceyi dışarda geçiren Avustralyalı bir turust de, bu sabah otele dönerek karantina önlemlerine dahil oldu.
Hong Kong yönetimi Başkanı Donald Tsang, daha önce, uçakla Çin'in Şanghay kentine uğrayarak Hong Kong'a seyahat eden bir Meksikalının, domuz gribine neden olan H1N1 virüsünü taşıdığının belirlendiğini söylemişti.

KANADA'DA H1N1 VİRÜSÜ

Kanada genelinde, H1N1 virüsü saptanan hastaların sayısının arttığı açıklandı.

Kanada Halk Sağlığı Direktörü David Buttler-Jones, perşembe gününe kadar 34 olan sayının, saptanan 17 yeni vaka ile 51'e yükseldiğini söyledi.

İlkbaharın başlaması nedeniyle zaten alerji ve grip döneminde olduklarını hatırlatan Buttler-Jones, "salgını sonbahara doğru yenebileceğimizi düşünüyorum" dedi. Bu süre içinde salgına karşı bir aşı geliştirilmesini ümit ettiğini kaydeden Buttler-Jones, "biz bir salgının sadece büyüyerek dağılmasını izliyoruz. Böyle bir şey daha önce olmadı" diye konuştu.

Öte yandan British Colombia eyaletindeki 500 öğrencili Beairsto ilkokulunda Meksika'dan tatilden dönen bir öğrencide domuz gribi saptanması üzerine öğretime 1 hafta ara verilmesinin ardından, bugün de başka bir okul aynı nedenle kapatıldı.

British Colombia Eyaleti Başbakanı Gordon Campbell, Decker Lake ilkokulunda 20 öğrencide domuz gribi belirtileri saptandığını ve okulun tedbiren kapatıldığını açıkladı.

Bu arada Kanada Sınır Birliği Koalisyonu Direktörü Rick Arnold, 1994'te hayata geçirilen Kuzey Amerika Ülkeleri Serbest Ticaret Anlaşması (NAFTA) ile birlikte Meksika'daki çiftliklerde tam bir başıboşluk yaşandığını belirterek, "Meksika, Kanada ve ABD halkını sadece domuz gribi ile rahatsız etmiyor. Bu salgına konulacak en güzel isim aslında NAFTA Gribi'dir" dedi.

İNGİLTERE'DE H1N1 VİRÜSÜ TAŞIYAN KİŞİ SAYISI 13'E YÜKSELDİ

İngiltere'de yapılan testler sonucunda H1N1 virüsü taşıdığı kesinleşen hasta sayısının 13'e yükseldiği, 600 kişi üzerinde yapılan testlerin sonuçlarının da beklendiği bildirildi.

Ülkede Meksika'ya seyahat etmeden H1N1 virüsü kapanların sayısı da 2'ye yükseldi.

Halk Sağlığını Koruma Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Meksika'ya hiç gitmeden virüsü kapan iki kişinin varlığının önemli olduğu, ancak yine de genel halk sağlığı açısından tehdidin çok büyütülmemesi gerektiği belirtildi.

Yetkililer, İngiltere'de virüsü taşıdığı tespit edilen bütün hastalarda semptomların çok hafif biçimde ortaya çıktığını, bunun da tedavilerde başarı oranını artırdığını belirtti.

İngiltere Başbakanı Gordon Brown da bir hastaneyi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, İngiltere'nin hastalıkla mücadele konusunda iyi durumda olduğunu belirterek, ''Biliyoruz ki daha pek çok yeni vaka ortaya çıkacaktır, ama bunlar aynı zamanda tedavi edilebilir olacak'' dedi.

İTALYA'DAKİ İLK VAKA TEYİT EDİLDİ

İtalya'da ilk domuz gribi vakası teyit edildi.

İtalyan haber ajansları, bir kişiye domuz gribi virüsünün bulaştığının doğrulandığını bildirirken, Sağlık Bakanlığı yetkilileri, kendilerine bu konuda henüz resmi bilginin aktarılmadığını söylediler.