kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekon ABD'nin terör raporuna girdi

Yahya BOSTAN / WASHINGTON
01.05.2009
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yıllık "Terörizm ve Ülkeler Raporu" bu yıl Türkiye için sürprizlerle dolu olarak çıktı. Raporda, "Ergenekon davasının ayrıntıları bulanık ve yıl sonu itibarıyla Ergenekon'un bir terör örgütü olarak statüsü tartışmalı" saptaması yer aldı. 2008'de ülkelerin karşılaştıkları terör sorununa ilişkin saptamaların yapıldığı 351 sayfalık raporda Türkiye'ye iki buçuk sayfa ayrıldı.

TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU
Raporda "Ergenekon üyesi olduğu iddia edilen kişiler, terörizm ithamı dahil bir dizi suçtan dolayı yargılanmaktaydılar, bununla birlikte davanın ayrıntıları bulanıktı ve yıl sonu itibarıyla Ergenekon'un bir terörist organizasyon olarak statüsü tartışmalı bulunuyordu..." dendi. Raporun Türkiye kısmında "terörle mücadelenin Türkiye ile stratejik ortaklığın temel unsuru olduğu" belirtilirken "PKK'nın ülkedeki en büyük terörist örgüt olduğu" bir kez daha vurgulandı.

MİT VE EMNİYET'E ÖVGÜ
Türkiye'de faaliyet gösteren terörist grupların Kürt milliyetçisi, El Kaide, Marksist Leninist ve Çeçen yanlısı gruplar olduğu ifade edildi. Örgütler PKK, El Kaide, DHKP/C, Türk Hizbullahı ve İBDA/C şeklinde sıralandı. Öte yandan hafta içinde Bostancı'da yaşanan çatışmayla ismini tekrar duyuran Devrimci Karargâh da terörist örgütler arasında yer aldı. Türk emniyeti ve MİT'i öven rapor emniyet birimlerinin El Kaide ile bağlantılı olduğundan şüphelenilen teröristlere karşı başarılı operasyonlar gerçekleştirdiğini vurguladı.