kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

1 Mayıs krizi

Mustafa KAYA/SABAH
30.04.2009
BAŞBAKAN:
Taksim miting alanı değildir

Erdoğan, Taksim Meydanı'nın miting alanı olmadığını belirterek, 1 Mayıs için Taksim ısrarını sürdüren DİSK'e "Temenni ediyorum ki, geçen yıl yaşananları bu yıl yaşamamış oluruz. İllegal yaklaşımlar bu işi provoke edebilir. Geçen yıl bunları gördük. Son zamanlardaki gelişmelerde buna yönelik bazı sinyalleri görüyoruz" uyarısında bulundu. Erdoğan "Bir kuruluşa Taksim Meydanı'nı miting alanı olarak tahsis edemezsiniz. Yarın partiler de haklı olarak orada miting yapma hakkına sahiptir" dedi.

SENDİKALAR
Kazancı'da 1977 kayıplarına anma

1 Mayıs'ın bayram ilan edilmesinin ardından Taksim'de kutlama yapmakta ısrarlı olduklarını belirten DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, KESK Başkanı Sami Evren ve sendikacılar, dün Taksim Kazancı Yokuşu'nda 1 Mayıs 1977 yılında öldürülenler için anma töreni düzenledi. Yabancı sendikacıların da katıldığı törende konuşan Çelebi, "Şiddet istemiyoruz, şiddete başvuranlar bize katılmasın" dedi. Çelebi DİSK binasının girişine MOBESE kameralarının yerleştirildiğini de "Bu bir faşizme doğru bir gidişattır" sözleriyle eleştirdi.

CUMHURBAŞKANI GÜL:
Sendika yöneticileri Taksim'e çıkabilir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün gazetecilerin sorusu üzerine "Ülkemizde terörle mücadele var, bir çok provokasyon söz konusu. İstihbarat brifinglerinde görüyoruz. Bunları da sendikalarla paylaştım" dedi. 1977'deki 1 Mayıs'a işaret eden Gül, Taksim'in sendikalar için sembolik anlam ifade ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Onu da anlamamız gerekir. İstanbul Valisi ve hükümetin samimi görüşleri dikkate alınmalı. İnatlaşma fayda getirmez. Taksim'de kitlesel bir tören yapmak yerine sendika yönetici ve temsilcilerinin katılacağı bir tören düzenlenebilir."