kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Kullanılmış lav masanın altından çıkarılınca, Org. Başbuğ "Korkmayın boş" diye takıldı. Kanal D Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Birand ise "Şeytan doldurur" diye espri yaptı.

Ergenekon masuniyet karinesi...

30.04.2009
* Ergenekon'a Terminoloji Düzeltmesi: (Ergenekon vurgusu ile soruya başlayan gazetecinin sözünü düzelterek) İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürütmekte olduğu soruşturmanın özel isimle anılmayacağına dair mahkeme kararı var.

* Gizli Tanık: İddianamelere baktığımız zaman, bazı olayların sadece gizli tanık ve itirafçılara dayandığını görüyoruz. İddianamede yer alan öyle konular var ki. İkinci iddianamede 1993'te Bingöl'de meydana gelen olayla ilgili bir gizli tanığın ifadesi var. Gizli tanık kimdir, ne kadar güvenilir? Bu olayla, soruşturma kapsamındakiler arasında nasıl organik bağlantı kurulur bilemiyorum.

* TSK'nın Rolü: Soruşturma, "Genelkurmay Başkanlığı'nın desteği ve izniyle oluyor" deniliyor. Bir hukuk devletinde herhangi bir kurumun yürütülmekte olan bir yargı sürecine destek vermesini veya vermemesini düşünmek kadar ayıp bir şey olamaz.

* Askeri Mahalde Arama: Askeri mahallerde Cumhuriyet savcılarının istem ve katılımıyla askeri makamlar tarafından yerine getirilir. Savcılık Merkez Komutanlığı'na bilgi verir, merkez komutanlığı personeliyle gelinir ve arama neyse bu mahalde yapılır.

* Masuniyet Karinesi: Biz, "Mahkemeler kesin karar verinceye kadar herkes suçsuzdur" diyoruz. Bu evrensel kural. Masuniyet karinesini ilk defa biz gündeme getirdik. Bu yürütülen soruşturma kapsamında, masuniyet karinesine tam uyuluyor mu? Cevap vermeyeceğim. Baştan itibaren kişileri suçlu ilan etmeye kimsenin hakkı yok. Kişilerin kişisel haklarını da zedeliyoruz.

* Özkök'e Hukuki Yardım: Sayın Özkök, hukuki boyutuyla adli müşavirliğimizden yardım talep ettiler. Hukuk çerçevesinde adli müşavirliğimizin danışmanlık vermesi gayet doğaldır komutanımıza.

* Ses Kayıtları Yasal Değil: Türkiye artık her sabah, "Acaba kimin ses bandıyla karşılaşacağız?" dediği bir ortama geldi. Ses bantları legal, kanuni yollarla mı olmuş? Hayır. O ses bantları gerçekten doğru mu? Hayır, bir kısmı belki doğru, bir kısmı belki ilave edilmiş. Bununla nereye gideceğiz? Bu da bizi çok rahatsız ediyor.

* Bedelli Askerlik Beklentisine Son: Terörle mücadele sürerken, bedelli askerlik düşünemeyiz. Her gün şehit verilen bir ülkede bedelli askerliği vatandaşımıza anlatamayız. Askerlik sadeleşecek. Normal askerlik 15 ay, kısa dönem var. Bütün sistemleri genel ele alıp daha sağlıklı, eşit ve adil bir sistem üzerinde çalışıyoruz.