kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Meteorolojiden yağış uyarısı

Giriş Saati : 25.04.2009 08:55
Güncelleme : 25.04.2009 22:52
Yeni Haber
Meteoroloji'den yapılan 5 günlük haritalı hava tahminleri.....
Meteoroloji yurdun iç ve doğu kesimlerinde görülecek olan yağışların kuvvetli olması nedeniyle, vatandaşları yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı uyardı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre; Meteoroloji, yurdun iç ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların; Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Kars, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Bitlis, Şırnak, Muş), Batman ve Siirt çevreleri ile Doğu Akdeniz'de (Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana ve Hatay) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulundu.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar ise, genellikle kuzey ve kuzeybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzeydoğu, zamanla güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğusu parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli ile gece saatlerinde İstanbul'un batı çevreleri (Silivri, Çatalca, Büyükçekmece) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Balıkesir ve Kocaeli çevrelerinde sis görülecek.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyon çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Osmaniye, Hatay, ve K.Maraş çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güney ve batısı (Ankara, Çankırı, Eskişehir, Konya, Niğde ve Karaman) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri (Bolu, Karabük ve Kastamonu) çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Bartın çevrelerinde sis görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu, doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması istendi.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle sağanak ve gökgürültülü sağanak, Kars ve Ardahan ile gece saatlerinde kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların bölgenin kuzey ve doğusunda (Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Kars, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Bitlis, Şırnak ve Muş) kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzey ve batısı (Diyarbakır, Ş.Urfa, Batman, Siirt, Adıyaman, G.Antep, Kilis) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Diyarbakır'ın doğu kesimleri ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...