kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Feribotların kraliçesi

Hasan AY
25.04.2009
Daha 19 yaşındayken denizcilik sektörüne giren Saadet Ergünün Kara, İDO'nun 82 terminal sorumlusu arasındaki tek kadın..
İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin en büyük terminali olan Güzelyalı İskelesi'nin yönetimi bir kadına emanet. Erkeklerin egemen olduğu denizcilik sektöründe 15 yıldır çalışan 34 yaşındaki Saadet Ergünün Kara, her gün ortalama 3 bine yakın yolcunun ve 500 aracın hareketini yönetiyor. İDO bünyesinde çalışan 82 terminal sorumlusu arasında tek kadın olan Kara, "Özellikle erkek yolcular ortam gerginken karşılarında beni gördüklerinde fevri davranış göstermiyor ve ortam rahatlıyor. Bazıları da benim terminalin en yetkili kişisi olduğuma inanamıyor. 'Daha yetkili biri gelsin' diyor" dedi. Yolcuların şikâyetlerinden, araçların hareketine kadar iskelede her şeyle Saadet Ergünün Kara ilgileniyor. Feribot kaptanlarına iskele ve hava durumu hakkında sürekli bilgi veren Kara, görevi sırasındaki titizliği ve dikkatiyle de öne çıkıyor.

"SARI KADIN" DİYORLAR
Zaman zaman araç kısmında güvenlik elemanları ile yolcular arasında tartışmalar yaşandığını belirten Kara, "Özellikle sürekli feribotu kullananlar artık beni tanıdı. 'Sarı kadın' diyorlar bana" diye konuştu. İşini çok sevdiğini belirten Kara "Zaten sevmesem bu kadar ağır bir yükü taşıyamam. İş esnasında orada amirim, onun dışında tüm personelin ailesinden tutun, dertlerine kadar her şeyle ilgilenirim. Personelimin doğum günlerini, özel günlerini takip ettiğim bir ajandam var. Onlara sürpriz kutlamalar yaparım" dedi.