kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

The Guardian: "Türkiye, Ermenistan ile ilişkileri normalleşmeye doğru gidiyor"

CİHAN
Giriş Saati : 24.04.2009 12:53
Güncelleme : 24.04.2009 23:01
Yeni Haber
Türkiye ile Ermenistan arasında son dönemde yoğunlaşan diplomatik çabaları değerlendiren The Guardian gazetesi, Türkiye'nin önceki gün açıkladığı Ermenistan ile "yol haritası" gelişmesine dikkat çekti. ..
Türkiye ile Ermenistan'ın ilişkileri normalleştirmek için bir yol haritası belirlediğini yazan gazete, bu yol haritasında Türkiye'nin Ermenistan'ın tehcir iddiaları konusunda herhangi bir taviz vermediğini vurguluyor.

Buna rağmen bu gelişmenin Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyebileceğinin altını çizen gazete, "Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın açıkladığı yol haritasının detayları henüz net değil ancak görünen o ki bu yol haritası Türkiye'nin Ermenistan'ın soykırım iddiaları konusunda bir taviz vermiyor. Normalleşmeyi ön koşulsuz olarak daha çok isteyen taraf ise Ermenistan görünüyor." yorumunu yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'nın duyurusunu da gazetesine taşıyan Guardian, bakanlığın Ermenistan ile normalleşmeye yönelik İsviçre'nin arabuluculuğu ile çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği ifadesini kullandı. Gazete, Türkiye ile Ermenistan arasında oynanan Dünya Kupası maçından bu yana ilişkilerin normalleşme sürecine girdiğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'ı ziyaret eden ilk Türk cumhurbaşkanı olduğuna da dikkat çeken gazete, Türkiye'nin 195 yılında hayatını kaybeden Ermenilere yönelik bir soykırım işlendiği iddialarına karşı çıktığını ve bunun sistematik bir olay olmadığını savunduğunu aktardı.

Son olarak Ermenistan'da iç politikaya değinen gazete, Ermenistan'da Taşnak Partisi'ni kastederek bazı parti ve partilililerin ülkelerinin Türkiye ile normalleşme sürecine girmesine karşı olduğunu yazdı.