kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

24.04.2009
ABD Pakistan'la ilgili kaygılı
Pakistan'daki Taliban güçlerinin başkent İslamabad'a 96 kilometre uzaklıktaki bir kenti ele geçirmesi, dünyada yankı uyandırdı. Kentte radyo açan Taliban, dini şarkılar söyleyerek devriye geziyor. ABD Genelkurmay Başkanı, Pakistan'daki nükleer silahların güvenliğinden endişe duyduklarını açıklarken; Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da, Taliban'ın yayılmasının Pakistan'ı tehlikeye attığını ileri sürdü.

İz bırakmadan nasıl dövülür?

İnternette günlük yazan "bloggerlar", hükümet tarafından asker ve polislere dağıtılan gizli bir raporu ele geçirip yayınladı. Tüyler ürperten raporda hükümet, güvenlik güçlerine" iz bırakmadan şüphelileri nasıl döveceklerini" anlatıyor. "Özellikle yüzünde kan izi, vücudunda yara bırakmamaya özen gösterin" deniliyor. Kavgalar ve gösterilerin dağıtılması sırasında kullanılabilecek yöntemler hakkında bilgi veriliyor.

'Başkan benim oğlumun da babası'
Devlet Başkanı Fernando Lugo (57) hakkında bu ayın başından beri 3'üncü gayrimeşru çocuk iddiası... Başkan Lugo'nun 14 Nisan'da yasak aşk yaşadığı bir kadından çocuğu olduğunu itiraf etmesinin ardından arka arkaya iki kadın çocuklarının babasının Lugo olduğunu iddia ederek televizyonlara çıktı. Dün de Damiana H. M. Amarilla (39) isimli bir kadın ismini vermediği 16 aylık oğlunun Lugo'dan olduğunu söyledi.

İngilizler 20 sivili işkenceyle öldürdü
Yüksek Mahkeme'de görülen bir davada dün, 2004'te yaşanan cinayet hakkındaki duruşmada tüyler ürperten detaylar ortaya çıktı. Irak'ın Basra kentinde 6 yıl önce yaşanan 3 saatlik çatışma sonrası İngiliz askerlerin 20 Iraklı sivili öldürüp yüzleri parçalanmış cesetlerini ailelerine gönderdikleri iddia edildi. Öldürülenlerden birinin 15 yaşında bir genç olduğu da belirtildi. Ölenlerin yakınlarının açtığı dava sürüyor.

'Kerkük ortak yönetimde olsun'
Aralarında Kerkük'ün de bulunduğu Irak'ın tartışmalı kentleri hakkında rapor hazırlayan Birleşmiş Milletler (BM), raporu dün Iraklı yetkililere sundu. BM heyetinin "öneri" niteliğindeki raporunda "Kerkük'ün ortak yönetimde olması, Bağdat ve Erbil tarafından yönetilmesinin daha doğru olacağı" belirtiliyor. Raporda Kürt topraklarının Federal Kürdistan Bölgesi'ne bağlanmasına dair bir ifadeyse yer almadı.