kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ABD: "Mutabakat çok büyük bir adım"

ANKA
Giriş Saati : 24.04.2009 11:36
Güncelleme : 24.04.2009 23:01
Yeni Haber
ABD Dışişleri Bakanlığıa Sözcüsü Robert Wood, Türkiye ile Ermenistan'ın ilişkilerini normalleştirme kararının ABD açısından "çok büyük bir adım" oluşturduğunu belirterek, "Bu anlaşmayı görmek gerçekten harika" ifadesini kullandı. ..
Robert Wood, günlük olağan basın bilgilendirme toplantısında "Obama Yönetimi'nin, G-sözcüğü (soykırım kelimesi) ve soykırım konusundaki tutumu nedir?" sorusunu yanıtlarken Başkan Barack Obama'nın Türkiye'de söylediklerine eklenecek bir şeyi olmadığını belirterek şöyle devam etti:

"Burada asıl önlemli olanın Türkiye ve Ermenistan'ın, esasen ilişkilerini normalleştirmeye karar vermesi olduğunu düşünüyorum. Bizim açımızdan bu çok büyük bir adım. Aslında geçmişten geleceğe doğru ilerlemenin gerektiğini, barışmanın gerektiğini söylüyorlar. Açık olan şudur ki hala görüş ayrılıkları varsa da, bu iki hükümetin ilişkileri ilerletmek için çok zor bir adım attı."

Anlaşmanın öneminin küçümsenmemesi gerektiğini de vurgulayan Wood, ABD'nin ilişkinin güçlendirilmesine destek amacıyla her iki hükümet ile birlikte çalışacağını belirterek "Bu anlaşmayı görmek gerçekten harika. Bu gösteriyor ki eğer, yoğun çalışırsanız ve geçmişinizdeki bazı meydan okumaların üstesinden gelmeye ve barışmaya istekli iseniz, bu tür anlaşmalara varabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Robert Wood, Obama Yönetimin "soykırım" ifadesini kullanmaktan kaçınacağına ilişkin ısrarla soruları üzerine Başkan Obama'nın Türkiye'de yaptığı açıklamalara gönderme yaparak net bir şey söylemekten kaçındı.