kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türkçe yerine İngilizce afiş!

CHA
Giriş Saati : 24.04.2009 18:37
Güncelleme : 24.04.2009 20:01
Yeni Haber
Sakarya'nın Geyve ilçesinde 'Güvenli gıda, sağlıklı yaşam' kampanyası kapsamında ilçeye astırdığı 'Ne yediğinizi biliyor musunuz?' yazılı afiş dikkat çekmeyince Kaymakamlık, yazının İngilizcesini astırdı. Geyve Kaymakamı Süleyman Erdoğan; "Türkçesi kimsenin ilgisini çekmedi. İngilizce astırdık herkesin dikkatini çekti" diye konuştu.

Geyve Kaymakamlığı, İçişleri, Milli Eğitim, Sanayi ve Ticaret, Turizm ve Tarım Bakanlarının halkın gıda güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla başlattığı 'Güvenli gıda, sağlıklı yaşam' kampanyası çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'na 'Ne yediğinizi biliyor musunuz?' yazılı afiş astırdı.

Kaymakam Süleyman Erdoğan, Türkçe yazılı afiş vatandaşların ilgisini çekmeyince, bu kez yazıyı İngilizceye çevirerek meydana "Do you know what are you eating?" yazılı afiş astırdı. Türkçe yazılı afiş dikkatlerini çekmezken İngilizce yazılı afişe ilgi gösteren bir çok vatandaş yazının ne anlama geldiğini öğrenmek için öğrencilerden yardım istedi.

Kaymakam Süleyman Erdoğan, halkın gıda güvenliğine dikkatini çekmek için ilçe meydanına Türkçe 'Ne yediğinizi biliyor musunuz?' yazılı afişi astırdıklarını, ancak hiç kimsenin dikkatini çekmediğini söyledi. Bunun üzerine afişteki yazıyı İngilizceye çevirerek yeniden meydana astıklarını kaydeden Erdoğan; "Türkçe afişlere halkımız dikkat etmiyor ama yazı yabancı içerikli olursa daha dikkatli yaklaşıyor. Bu afişi de halkın dikkatini çekmek için astırdık. Tezimiz doğru çıktı. Türkçe söylüyoruz, ona dikkat etmiyorlar ama yabancı dilde söyleyince neydi, ne değildi diye yoğunlaşıyorlar. Önemli olan insanların dikkatini çekmektir. İnsanların dikkatini çektikten sonra İngilizce ifadenin karşılığını diğerlerine soruyorlar. İngilizce afiş dikkat çekiyor, amaçlanan elde edilmiş oluyor. Kısa vadeli değil. Amacımız sadece dikkat çekmek değil. Ulaşabildiğimiz insanlara ulaşarak gıda konusunun önemli olduğunu, hazırlarken ve tüketirken dikkat etmeleri gerektiğini söylüyoruz." dedi.