kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Hangi derede beyefendi? Angara de-re-de hanfendü!

23.04.2009
'Medyatik'te eskilere giden Erol Evgin'in TRT yerine 'DRD' diyen Sürmeneli klip amiri anısı çok güldürdü: O 'Angara de-re-de' diyordu, karşısındaki 'ne deresi'!..
Yüksel Aytuğ'la 'Medyatik' programına önceki gece atv'deki 'Bir Şarkısın Sen'i sunan Erol Evgin, atv hafta sonu Ana Haber Bülteni'nin sunucusu Şebnem Sunar Küçük ve Dr. Ender Saraç konuk oldu. Programda kendisine sürekli baba rolleri teklif edildiği için, sadece üç filmde oynadığı açıklayan Erol Evgin, eski TRT günlerinden de komik anılarını anlattı:

EROL EVGİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Şefin kıllı kolu
"TRT'nin siyahbeyaz olduğu yıllarda amatörce klipler çekerdik. Sürmeneli bir prodüksiyon amirimiz vardı. Klipte oynayacak bayanla telefonda konuşuyor; aralarında şöyle bir diyalog geçiyor: 'İyi günler, de re de Angara televizyonundan ariyrım...' Kadın diyor ki, 'Hangi derede beyefendi?' Bizimki 'Angara de re de hanfendü' diyor. Kadın, 'Ne deresi beyefendi, Ankara'da hangi derede? deyince bizimki sinirleniyor: 'Derede değil, hanfendü, de-re-de!" Evgin bir başka anısını da şöyle anlattı: "TRT döneminde yayın çok kesilirdi. Kesildiği anda ekrana Necefli Maşrapa görüntüsü verilirdi. Bir gün demişler ki, bunu kaldıralım, hareketli bir şey olsun. Bir akvaryum, içinde kırmızı balıklar...Yayın kesilince akvaryum görünecek. Ama, balıklar bakımsız kalmış, ölüme çeyrek kala vaziyetindeler! Uyanık bir stüdyo şefi var, yayın kesilince eliyle akvaryumdaki suyu karıştırıyor, balıklar kısa bir süre canlanıyor. Bir gün kamera akvaryuma erken girince, tüm Türkiye stüdyo şefinin kıllı kolunu akvaryumun içinde gördü."

9'unda haber okudu
Programda Şebnem Sunar Küçük de spikerliği seçmesine neden olan anısını anlattı: "9 yaşındaydım. Babamın görevi dolayısıyla Mersin'deydik. Bir bina çökmüştü, yakından tanık olduk. Evlerini kaybeden insanlardan etkilendim. Ertesi gün yolda Güney Haber gazetesi muhabiri röportaj yapıyordu. 'Ben anlatabilir miyim?' diye atıldım. Olan biteni anlatınca muhabir şaşırdı, 'Mutlaka gazeteci olmalısın' dedi. Sonra haber spikerlerinin taklidini yapmaya başladım."
Haberin fotoğrafları