kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 24.04.2009 07:31
Güncelleme : 24.04.2009 20:01
Yeni Haber
Meteoroloji'den yapılan 5 günlük haritalı hava tahminleri.....
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve doğu bölgelerinde görülecek olan yağışların; Doğu Anadolu'nun iç ve doğusu (Tunceli, Bingöl, Ağrı, Iğdır, Van, Bitlis ve Muş) ile Doğu Akdeniz'de (Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana ve Hatay) kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Marmara'da kuzeydoğu (Poyraz), ülkemizin güneydoğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ:
Ülkemizin iç ve doğu bölgelerinde görülecek olan yağışların; Doğu Anadolu'nun iç ve doğusu (Tunceli, Bingöl, Ağrı, Iğdır, Van, Bitlis ve Muş) ile Doğu Akdeniz'de (Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana ve Hatay) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI: Güneyli rüzgarlarla birlikte Şanlıurfa ve mardin çevreleri başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI:
Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerinde karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara:
Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusu çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bilecik çevreleri kısa süreli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Ege:
Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyon ve Kütahya çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz:
Genellikle parçalı, iç kesimleri çok bulutlu, doğusu ile öğle saatlerinden sonra Göller yöresi (Isparta, Burdur) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu:
Parçalı çok bulutlu, güney ve batısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Konya, Aksaray, Kırşehir, Karaman, Kırıkkale, Kayseri, Nevşehir ve Niğde) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz:
Parçalı ve çok bulutlu, Bolu çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Orta Ve Doğu Karadeniz:
Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu:
Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle sağanak ve gökgürültülü sağanak, bu gece saatlerinde Kars, Ardahan ve Erzurum çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların bölgenin iç ve doğusunda (Tunceli, Bingöl, Ağrı, Iğdır, Van, Bitlis ve Muş) kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu:
Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güney ve batısı (Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Batman ve Siirt) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Güneyli rüzgarlarla birlikte Şanlıurfa ve Mardin çevreleri başta olmak üzere bölge genelinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...