kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Polis dayağına asker ziyareti

AA
Giriş Saati : 24.04.2009 17:40
Güncelleme : 24.04.2009 19:47
Yeni Haber
Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan, Hakkari'deki izinsiz gösterilerde polis tarafından yaralanan çocuğu, hastanede ziyaret etti...
Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan, Hakkari'deki izinsiz gösterilerde polis tarafından yaralanan çocuğu, hastanede ziyaret etti.

Alınan bilgiye göre, Hakkari'de dün çıkan izinsiz gösterilerde bir polis memuru tarafından yaralanan 14 yaşındaki Seyfi Turan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.
Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan ile İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vecihi Halil İyigün de yaralı Seyfi Turan'ı, ziyaret etmek üzere saat 13.30'da Araştırma Hastanesine geldi.
Hastane kapısında Emniyet Müdür Vekili Mustafa Uçkan tarafından karşılanan Korgeneral Olcan, daha sonra Seyfi Turan'ın tedavi olduğu Beyin Cerrahi Servisine çıktı.

Basın mensuplarının alınmadığı ziyaret, yaklaşık 10 dakika sürdü. Korgeneral Olcan ile Albay Vecihi İyigün, ziyaretin ardından hastaneden
ayrıldı.

Bu sırada gazetecilerin ziyaretten görüntü almasını engelleyen Araştırma Hastanesi güvenlik görevlileri ve Hastane Müdürü Metin Aysan ile basın mensupları arasında tartışma yaşandı.

Tartışma, polis memurlarının araya girmesiyle sona erdi.

HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI

Öte yandan alınan bilgiye göre, Seyfi Turan hayati tehlikeyi atlattı.

Hastane yetkilileri, aynı olayda yaralanan ve alnında kemik çökmesi bulunan Caner Çelik adlı bir polisin de beyin ödemi riskine karşı hastanede müşahede altında tutulduğunu kaydetti.

Hakkari'de, dün, izinsiz gösteriler sırasında çıkan olaylarda 3 gösterici yaralanmıştı.

O POLİS AÇIĞA ALINDI

Ayrıca Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, Seyfi Turan'ın yaralanmasına yol açan polis memurunun açığa alındığı bildirildi.

Açıklamada, 23 Nisan 2009 günü Hakkari'de öğlen saatlerinden itibaren çeşitli mahallelerde yapılan korsan gösteri ve güvenlik kuvvetlerini taşlama eylemlerine, güvenlik kuvvetlerince Merzan Mahallesi civarında müdahalede bulunulduğu ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

''Müdahaleler esnasında, bir güvenlik görevlimizin fevri hareketi neticesinde, bir vatandaşımızın yaralanması üzüntüyle karşılanmıştır. Bahse konu personel açığa alınmış olup, sorumlular hakkında gerekli soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''