kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İstanbul'da 3 patlama

CİHAN
Giriş Saati : 24.04.2009 08:55
Güncelleme : 24.04.2009 19:47
Yeni Haber
Dün gece İstanbul'un 3 farklı ilçesinde ses bombası ve parça tesirli bomba patladı. Yaralananlar arasında çocuklar da var...
İstanbul'un 3 farklı ilçesinde ses bombası ve parça tesirli bomba patladı. Beyoğlu ve Şişli'de ses bombası, Kağıthane'de ise parça tesirli bomba patladı. Beyoğlu'ndaki patlamada 3'ü çocuk 5 kişi yaralandı. Kağıthane'de bir marketin önüne bırakılan bomba süsü verilmiş paket de polisi alarma geçirdi.

Patlamaların ilki Şişli'de 20:30 sularında meydana geldi. Mecidiyeköy Viyadüğü'nün altına bırakılan ses bombasının patlaması sonucu polis alarma geçti. Patlamanın İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 50 metre mesafede olması nedeniyle polis Büyükdere Caddesi üzerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Vatandaşlar, incelemler tamamlana kadar başka güzergahlara yönlendirildi. Kağıthane Aslangazi Caddesi Anayurt Sokak'ta bulunan BİM Market önündeki şüpheli paket de polis tarafından fünye ile patlatıldı. Patlama sonrası yapılan incelemerde, pakete bomba süsü verildiği anlaşıldı.

İstanbul'da, 3 ayrı noktada ses ve parça tesirli bomba patladı. Beyoğlu Akman Sokak üzerinde, bir internet kafenin önünde saat 21.30 sularında patlayan ses bombası nedeniyle, o sırada yoldan geçmekte olan 5 kişi yaralandı. Patlama sonucu yaralanan Mehmet Emin Gürhas (6), Şevval İkra Avcı (4), İrem Nur Avcı (6), Serhat Topuz ve Mustafa Zom vatandaşlarca Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi. Buradaki patlamaya tanık olan bir vatandaş, "İnternet kafedeydim. Büyük bir gürültüyle patlama oldu. Dışarı çıktığımızda 2'si çocuk, yaralı 3 kişiyi gördüm. Bu kişileri Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüm. 1 kişi gözünden 2 çocuk da bacağından yaralanmıştı." dedi.

Kağıthane Talatpaşa Mahallesi Aslangazi Caddesi üzerinde bulunan Sadabat Polikliniği önüne bırakılan parça tesirli bomba ise saat 22.00 sularında patladı. Bombadan etrafa parçalar dağıldı ancak yaralanan olmadı.

Polis patlama olan 3 ayrı noktada geniş çaplı incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda patlamalarla ilgili soruşturma başlatıldı.