kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

23 Nisan'da Meclis'te 'milli irade' vurgusu

Cengiz UYSAL
24.04.2009
TBMM Başkanı Köksal Toptan ve beraberindeki devlet protokolü, Anıtkabir'i ziyaret etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen törene TBMM Başkanı Toptan'ın yanı sıra Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP lideri Devlet Bahçeli, bakanlar ve çok sayıda milletvekili katıldı. TBMM Genel Kurulu da 23 Nisan nedeniyle "Özel Gündem"le toplandı. Başkakan Erdoğan Meclis'teki konuşmasında "TBMM'yi ve demokrasiyi hedef alan her türlü yeraltı örgütlenmesi, demokrasi ve hukuk çerçevesinde mutlaka bertaraf edilecektir" dedi. 'Milli irade' vurgusu yapan Erdoğan, şöyle konuştu: "Misakı Milli sınırları içinde Türkiye halkını oluşturan her kesim dil, din, etnik köken ve mezhep ayrımı yapılmaksızın TBMM'de temsil edilmiştir. Bu Meclis millet iradesinin kalbidir." Baykal'ın konuşmasında da şu ifadeler yer aldı: "Milli egemenlik ve milli irade anlayışı kolayca parlamento egemenliğine, parlamento egemenliği parti çoğunluğunun diktasına dönüşebilir." Gözlerin çevrildiği DTP lideri Ahmet Türk ise "Yeni bir anayasa ile sorunlar uzlaşı ve diyalog yoluyla çözülmeli" dedi.

BANDIRMA COŞKUSU
Kentteki törenler saat 08.30'da Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve protokolün Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Vatandaşlar da Atatürk'ün Samsun'a çıktığı Bandırma Vapuru ile bire bir ölçülerde yapılan temsili gemiye akın etti.

TEK HAYALİ AYAKKABI
Midyat ilçesinde yırtık ayakkabısı ile tekvando gösterisi yapan ve "Tek hayalim beyaz spor ayakkabı" diyen 5. sınıf öğrencisi Murat Oral ile Van'da yırtık çizmeleriyle Hadise'nin Düm Tek Tek şarkısında dans eden öğrenci, görenleri duygulandırdı.

HAVA 'KAPATTI'
Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılan kutlamalara İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da katıldı.

SOĞUKTAN AĞLADILAR
Eskişehir'deki törenlere soğuktan ağlayan öğrencilerin gözyaşları damgasını vurdu. Soğuk ve yağışlı havada yapılan 23 Nisan törenlerinde ıslanan ve sıfır dereceye düşen havada üşüyen çocuklar birbirlerine sarılıp ısınmaya çalıştı.

ŞEHİT ÇOCUKLARI KARARGAHI GEZDİ
Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ankara'da yaşayan şehit çocuklarını misafir etti. Org. Başbuğ, çocuklarla görüştü ve onlara karargahta bulunan tarihi Mareşal Fevzi Çakmak Makam Odası'nı gezdirdi. Komutan eşleri de Atatürk ve Gazi çocuk esirgeme yurtlarında kalan çocukları misafir etti.
Haberin fotoğrafları