kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

MGK'da Başbuğ'a ne kastettiği sorulacak

(ANKA)
23.04.2009
Org. Başbuğ'a, Harp Akademileri'ndeki konuşmasında pişmanlık yasasında değişiklik yapılmasına yönelik sözlerinin anlamı sorulacak..
Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) önümüzdeki hafta yapılacak toplantısına, terörle mücadele ve bu çerçevede Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki konuşmasındaki açılımlar damgasını vuracak. Toplantıda, hükümetin Org. Başbuğ'a Harp Akademileri Komutanlığı'nda yaptığı konuşmasındaki, "Devlet, dağ kadrosunun örgütten ayrılmasını sağlayacak şekilde mevcut yasal düzenlemelerin daha iyi şekilde uygulanabilmesini sağlamak için bazı değişiklikler yapmalıdır" şeklindeki sözleriyle neyi kastettiğini sorması bekleniyor. 28 Nisan'da yapılması planlanan toplantıda, ABD Başkanı Barak Obama'nın ziyaretinin ardından Irak ve Ermenistan konularında değerlendirme yapılacak. Toplantıda, Türkiye-ABD-Irak üçgeninde terörle mücadele alanında atılan ve atılacak adımlar üzerinde durulacak. Toplantıda, Org. Başbuğ'un işaretini verdiği "Etkin Pişmanlık Yasası'nın uygulanma esaslarına yönelik" öneriler de gündeme gelecek.

'KONUŞMAK GEREK'
Bilindiği gibi Org. Başbuğ, Harp Akademileri'ndeki konuşmasında, bazı yeni açılımlar yapmış ve "Devlet, dağ kadrosunun örgütten ayrılmasını sağlayacak şekilde mevcut yasal düzenlemelerin daha iyi şekilde uygulanabilmesini sağlamak için bazı değişiklikler yapmalıdır" şeklinde konuşmuştu. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek ise Org. Başbuğ'un açıklamalarını değerlendirirken, "Kendileri ile ayrıntılı görüşmek gerekir. Ne ifade ettiler, neyi kastettiler konuşmak gerekir" demişti.