kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
CİHAN’ın görüntülediği yol kenarında belirlenen nokta önce kazma ile açılıyor, olay yeri inceleme ekipleri de bölgelerde inceleme yapıyor. Bulgulara rastlanılmaması halinde kroki doğrultusunda yeni alanlar belirleniyor.

İki muvazzaf subay 'firari'

Ferit ZENGİN - Önder ŞUŞOĞLU - Rıdvan TEZEL
23.04.2009
Aranan iki muvazzaf subaydan birinin yurt, birinin İstanbul dışında olduğu ve "Firari" oldukları öğrenildi..
Ergenekon soruşturması kapsamında firari olarak aranan ve ABD'de olduğu bilinen Bedrettin Dalan'ın başkanlık yaptığı İSTEK Vakfı'na ait Poyrazköy'deki arazide yapılan kazılarda 9'u dolu 10 lav silahı, 20 ses bombası, 19 aydınlatma fişeği, 250 gram C4 patlayıcı, 3 gösteri bombası, 10 el bombası, 10 el bombası tapası ve 800 adet G3 mermisi ele geçirilmesinin ardından İstanbul Terörle Mücadele polisi 5 kişinin peşine düştü. Alınan bilgiye göre 5 kişiden 4'ü muvazzaf subay biri ise emekli binbaşı Levent Bektaş'tı. SAT Komandosu olduğu öğrenilen Levent Bektaş'ın Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu devam ediyor. Diğer 2 muvazzaf subay binbaşı Erme Onan ile yarbay Ercan, Kireçtepe Merkez Komutanlığı'nda savcılara ifade verdi. Polisin aradığı 5 kişiden diğer ikisinin de muvazzaf subay olduğu, bu kişilerden yarbay Mustafa Türkan Ecevit'in yurtdışında görevde, ismi öğrenilemeyen bir diğer muvazzaf subayın ise İstanbul ili dışında olduğu öğrenildi. Aranan iki kişinin "Firari" durumuna düştüğü kaydedildi.

ELLE KAZILIYOR
Ergenekon cephaneliğinin bulunduğu arazide önceki akşam saatlerinde yağmur ve havanın kararması nedeniyle ara verilen kazı çalışmalarına dün sabah erken saatlerde tekrar başlandı. Ormanlık arazide üç ayrı noktada devam eden kazılarda bir yandan cephane bir yandan da ceset aranırken, çalışmalara İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün dedektör köpeklerinin de katıldığı öğrenildi. Hassas dedektörler kullanan ekipler, belirlenen alanları bazen kazma-kürekle, bazen de elle kazı çalışmasını yürütüyor. 'Zeytin' ve 'Çeko' isimli iki dedektör köpeğin, arazide ceset ve kemik aradığı kaydedildi. Dedektör köpeklerin de katıldığı kazı çalışmalarında herhangi bir şey bulunamadığı öğrenildi. Dünkü kazı çalışmalarında olay yeri inceleme ekipleri ve bomba imha uzmanları da hazır bulundu. Kazı çalışmalarıyla ilgili olarak bölgede çalışmalarını sürdüren emniyet yetkililerinin "Ne bulursak çıkartıyoruz. Alan çok büyük. Heryeri didik didik arıyoruz" dediği belirtildi. İstanbul Valisi Vali Muammer Güler, "Ergenekon" soruşturması kapsamında Beykoz ilçesine bağlı Poyrazköy'deki bir arazide yapılan kazı çalışmasına ilişkin yöneltilen soruya da "Oradaki aramalar devam ediyor. Yetkili Cumhuriyet savcılarımızın nezaretinde polis ve jandarmanın müştereken yaptığı aramalar var. Elde edilen malzemelerle ilgili olarak gerekli yazılı açıklama yapılacaktır. O konu tamamen adli bir süreçte yürütülmektedir" karşılığını verdi.