kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Önce kucağa sonra parlamentoya

Yasemin TAŞKIN / ROMA
23.04.2009
Kırdığı potlarla gündemden düşmeyen İtalya Başbakanı, bu kez de partisinin Avrupa Parlamentosu için uygun gördüğü adaylarla küçük çaplı krize yol açtı... ...Başbakan Berlusconi'nin AP adayları iki TV oyuncusu, bir TV konu mankeni ve villasında kucağında görüntülenen BBG yarışmacısı. 4 güzel adaya, partili Bakanlar siyaset kursu veriyor!..
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi önümüzdeki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde Özgürlük Partisi'nin imajını yenilemek isterken; adayları tanınan oyuncu ve mankenler arasından seçmeye karar verdi. Ancak bu kararı krize yol açtı... Çünkü Başbakan, "Avrupa'da Özgürlük Partisi'nin yeni imajını oluşturmak için yeni ve genç yüzler istiyorum" diyerek başlattığı açılımda oyuncular Eleonora Gaggioli ile Camilla Ferranti, spor programları konu mankeni Barbara Matera var. Bir diğer isim de Berlusconi'nin Sardunya'daki villasında dizinde oturup poz veren "Biri Bizi Gözetliyor" un kızıl güzeli Angela Sozio...

BAKAN DERS VERECEK
Ancak daha önce TV güzellerini bakan olarak kabineye aldığı için tepki çeken Berlusconi, bu kez tedbiri elden bırakmadı. Parlamento adaylarına güzelliklerinin yanına siyaset bilgisi de katmak için hepsini politik formasyon kursuna gönderecek! TV yıldızları için politika dersleri ne kadar cazip bilinmez. Ancak "hocalara" bakılırsa, Berlusconi bu işi oldukça önemsiyor. Örneğin ders vereceklerden biri, Dışişleri Bakanı Franco Frattini. Eski AB Komisyonu Başkan Yardımcısı olan Frattini ile Avrupa Parlamentosu başkan adaylarından Mario Mauro, güzellere "topluluk hukuku, borç paylaşımı" gibi ağır siyasi terimlerin de geçtiği AB tüzüğünü açıklamaya çalışıyorlar. Üç günlük bu politik formasyon derslerinde genç TV yıldızları, siyaset için biçilmiş kaftan olup olmadıklarını anlamaya çalışacaklar.