kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

23.04.2009
Türk korsanlar: İsrail'i durdurun
Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden Microsoft'un Yeni Zelanda'daki internet sitesi Türk hackerların saldırısına uğradı. "Peace Crew" isimli hacker grubu siteye "İsrail savaşını durdurun" mesajı bıraktı. Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in yüzüne pasta bulaşmış haldeki bir fotoğrafını da siteye koyan korsanların daha önce NATO ve ABD ordusuna ait internet sitelerine de sanal saldırıda bulundukları belirtiliyor.

Kerkük'te bölünmeye ret
Birleşmiş Milletler, Kerkük'ün de aralarında olduğu "tartışmalı bölgeler" raporunu dün ıraklı yetkililere sundu. Merakla beklenen raporda Kerkük'ün bölünmesine veya bölgesel kürt yönetimine bağlanmasına ilişkin hiçbir tavsiye yer almadı. Kerkük'ün merkez hükümetten ayrılmasına ilişkin tüm seçeneklere red edildi. Rapor BM Genel Sekreteri Irak Özel Temsilcisi'nce hükümet yetkililerine sunuldu.

Meşal oturumu kriz yarattı
Hamas'ın sürgündeki lideri Halid Meşal'in İngiltere meclisinde yapacağı konuşma tartışma yarattı. Eski bakanlardan Clare Short'un düzenlediği oturumda, Meşal telekonferans sistemiyle parlamentoya bağlanacak ve vekillerin sorularını yanıtlayacak. Dışişleri Bakanlığı, Hamas'la yapılacak görüşmeden olumlu sonuç beklemediklerini dile getirdi. İsrail ise, "Hamas'a meşruluk" kazandıracağı gerekçesiyle karşı çıktı.

Barack Obama'ya türbanlı danışman
ABD Başkanı Barack Obama yönetimine iki kişi daha katıldı. Obama'nın danışman kadrosuna Mısır kökenli ABD'li Dalia Mogahed seçildi. Türbanlı olması ve görevinin Müslümanların yaşadığı sorunlarla ilgilenmek olması ilgi çekti. Nike Vakfı Başkanı Maria Eitel de Kamu Hizmetleri Birimi'nin başına atandı.