kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Sinem Öztürk

Teröristlerin hayatını film yapacaklar

Özlem ESMERGÜL
22.04.2009
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlisi Serdar Bayraktutan'ın terörist hikayeleri beyazperdeye aktarılıyor. Filmde Nejat İşler'in rol alması planlanıyor..
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Emniyet Amiri Serdar Bayraktutan'ın 'Anne Ben Geldim' adlı kitabı beyazperdeye uyarlanıyor. Teröristlerin hayatlarını, itiraflarını ve sorgulama süreci içinde yaşanan tümüyle gerçek olayları kitabında anlatan Bayraktutan, filmde konsept danışmanı olarak da görev yapacak. Saran Yapım'ın ortak yapımcısı olduğu 'Anne Ben Geldim'in senaryosunu 'Arka Sıradakiler' adlı dizide başrol oynayan Sinem Öztürk kaleme alıyor. Yönetmen koltuğunda da oturacak olan Öztürk, "Senaryomda Nejat İşler'le birebir örtüştürdüğüm çok önemli bir karakter var. O rol için düşündüğüm tek isim kendisi" diyor.

Tuzaktan çıkanlar
Gerçek operasyon ve yaşam öykülerinden esinlenerek kaleme alınan kitap, hayatından vazgeçmiş intihar eylemcilerinin düştükleri örgüt tuzağından el verilerek çıkarılma hikayelerinden oluşuyor. 'Anne Ben Geldim' adlı kitapta, terör uzmanlarının gözaltına alınan örgüt üyelerini yeniden topluma kazandırma süreçleri ve terörle solan hayatların yeniden topluma kazandırılmaları örneklerle anlatılıyor.

En cesur film
Saran Yapım Genel Koordinatörü Serkan Balbal, yapımına çok önem verdikleri bu film için, Hollywood'da efekt dalında iki kere Oscar'a aday gösterilmiş önemli bir teknik yönetmenle görüşme halinde olduklarını ve filmin Türkiye'de terör konusunda bugüne kadar çekilmiş en cesur filmlerden biri olacağını söyledi. 2010 yılında vizyona girmesi planlanan filmin çekimleri önümüzdeki aylarda başlayacak.