kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kanserlilere destek için pedal çevirecekler

AA
Giriş Saati : 22.04.2009 11:07
Güncelleme : 22.04.2009 22:03
Yeni Haber
Kanser hastalığına dikkati çekmek ve halkı bilinçlendirmek amacıyla bir grup doğasever, Çernobil faciasının yıl dönümünde Edirne'den yola çıkarak, bisikletle Karadeniz sahil şeridini 33 günde geçip Artvin'e ulaşacak...
Aralarında daha önce kanser tedavisi görmüş bir kişinin de bulunduğu 6 doğasever, Türkiye'de özellikle Karadeniz kıyılarını etkileyen Çernobil faciasının yıl dönümünde, halkın dikkatini kanser hastalığına çekmek için ''Hayata Tutunmak Projesi''ni geliştirdi. Grup, proje kapsamında, facianın 23. yıl dönümü olan 26 Nisanda Edirne'den bisikletle yola çıkıp, 33 günde Artvin'e gidecek.

Proje Koordinatörü Murat Ceylan, etkinliğin tamamen gönüllü bir girişim olduğunu, güzergah boyunca bazen çadırlarda kalacaklarını, bazı noktalarında yerel yönetimlerden ve sponsorlardan ''konaklama-yiyecek'' desteği alacaklarını bildirdi.

Uğradıkları yerleşim yerlerinde ''kanser hastalığına dikkati çekecek etkinlikler'' düzenleyeceklerini ifade eden Ceylan, şu bilgileri verdi:

''Yolculuğu esnasında, kanser hastalığının Çernobil faciasından sonra yüzde 40 oranında artmış olduğu Karadeniz Bölgesi halkını hastalık, tedavi şekilleri, hasta hakları ve Çernobil etkileri hakkında bilgilendirmek ve bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu proje çerçevesinde, Çernobil faciası sorumlusu olan ülkelerin ilgili makamlarından da Türkiye'de artan hastaların maruz kaldığı maddi yükü karşılamaları, hukuki yollardan talep edilecek. Ayrıca bölgede bulunan erken tanı merkezine kadro atanması ve bu tanı merkezinin halkımıza hizmet vermeye başlamasına dikkati çekmek amacındayız.''

Daha önce lenf kanseri tedavisi gören Murat Ceylan, Türkiye'deki kanser hastalarının kendisi kadar ''hayata tutunmadığını'' fark ettiğini, kanserle mücadelede konusunda Anadolu'da yaşayanları bilinçlendirmeyi kendine görev, bir yaşama nedeni gördüğünü söyledi.

Ceylan, ayrıca yolculuk güncesinin belgesel ve kitap çalışması olarak hazırlanacağını bildirdi.