kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İstek Vakfı arazisindeki Ergenekon kazısından ilk görüntüler

AJANSLAR
Giriş Saati : 22.04.2009 14:06
Güncelleme : 22.04.2009 23:18
Yeni Haber
Bedrettin Dalan'ın başkanı olduğu İSTEK Vakfı'nın Poyrazköy'deki arazisinde yapılan kazıda cephanelik çıktı. Poyrazköy'deki mühimmat kazılarıyla alakalı 4'ü muvazzaf subay, 10 kişi gözaltına alındı. ..
Beykoz Poyrazköy Keçili mevkiinde İstek Vakfı'na ait arazide dün başlayan kazılar, gece verilen aranın ardından bu sabah tekrar başladı. Çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği kazıda askeri personelin de katıldığı öğrenildi.

Poyrazköy'deki mühimmat kazılarıyla alakalı 4'ü muvazzaf subay, 10 kişi gözaltına alındı.

Cihan Haber Ajansı'nın görüntülediği kazı alanında, bekleyen iş makinelerinin yakınındaki hareketlilik dikkat çekiyor. Metruk bir binanın da bulunduğu alanda polislerin ve askerlerin yoğun güvenlik önlemi alması dikkatlerden kaçmıyor.

Dün başlayan kazılarda; 9'u dolu 10 adet lav silahı, 20 adet ses bombası, 250 gram C4 patlayıcı, 19 adet aydınlatma fişeği, 3 adet gösteri bombası, 10 adet el bombası, 800 adet G-3 mermisi ve çok sayıda tabanca mermisi bulunmuştu.

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER...


İSTEK VAKFI'NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK), ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında kazı yapılan arazinin halen Deniz Kuvvetleri SAT Grup Komutanlığı'nca ''Eğitim alanı'' olarak kullanıldığını bildirdi.

Vakıftan yapılan açıklamada, ''Basında yer alan 'İSTEK Vakfı'nın Keçilik Deresi mevkisindeki arazisinde kazı yapılıyor' yolundaki haber üzerine açıklama yapmanın gereğinin doğduğu'' belirtilerek, şöyle devam edildi:
''İstanbul ili Beykoz ilçesi Poyrazköy Keçilik Deresi mevkisinde bulunan söz konusu arazi, 1992 yılında İSTEK Servis A.Ş. tarafından satın alınmıştır. Bu arazinin 2. derece Kara Askeri Yasak Bölge ve SİT alanı olması hasebiyle o tarihten bu yana şirket tarafından hiçbir şekilde tasarruf edilememiştir.

Araziye giriş ve çıkışlar ancak komutanlığın izni ve asker nezaretinde yapılabilmektedir. Nitekim Beykoz 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2006/428 esas sayılı dosyası ile ilgili olarak 8 Mayıs 2008 tarihinde yapılan keşifte de komutanlıktan izin alınıp asker nezaretinde keşif icra edilebilmiştir.

Bu arazi Milli Savunma Bakanlığı'nca 2008 yılı kamulaştırma planına alınarak kamulaştırma işlemlerine başlanılmış ve bu hususta Tapu Sicil Müdürlüğü'nce kamulaştırma şerhi konulmuştur.
Arazi halen Deniz Kuvvetleri SAT Grup Komutanlığı'nca 'Eğitim alanı' olarak kullanılmaktadır. Söz konusu arazi bugüne kadar İSTEK Vakfı'nın hiçbir şekilde tasarrufunda ve kullanımında olmamıştır.''