kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

23 Nisan'a yağış engeli

AA
Giriş Saati : 22.04.2009 23:03
Güncelleme : 22.04.2009 23:18
Yeni Haber
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ali Sami Yen Stadı ile ilçelerde düzenlenecek gösteriler yağışlı hava nedeniyle iptal edildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan son bilgiler ışığında, yağışlı havanın yarına kadar devam edeceğinin anlaşıldığı belirtilerek, şöyle denildi:
''Sahanın zemin şartları da dikkate alınarak 23 Nisan 2009 Perşembe günü, Ali Sami Yen Stadı'nda yapılması planlanan gösterilerle, ilçelerde düzenlenecek gösteriler iptal edilmiştir. Kutlama programı, 23 Nisan saat 10.30'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda icra edilecektir.''

ANKARA'DA DA İPTAL EDİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla her yıl açık havada düzenledikleri festivali, yarın havanın yağışlı olması nedeniyle iptal ettiklerini bildirdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Gölbaşı Erken Başarı İlköğretim Okulu öğrencilerini makamında kabul eden Gökçek, koltuğunu Can Ildız adlı öğrenciye bıraktı.

Belediye başkanlığı koltuğuna oturan Ildız, poşetlerin doğaya büyük zarar verdiğini belirterek, plastik atıkların geri dönüşümünü sağlayacak projeler yapılması gerektiğini belirtti. Ildız, başkan olması halinde ilk önce okulların önüne 4'er tane geri dönüşüm kutusu koyacağını söyledi.

Ildız, suyun tasarruflu kullanılması gerektiğini, bu nedenle fotoselli musluk kullanımının yaygınlaştırılmasını istedi.
Ildız, çamaşır makinelerinin boşalttığı suların klozetlerde kullanılabileceğine ilişkin hazırladığı projenin çizimini de Gökçek'e gösterdi.

Gökçek de Ildız'ın projesinin su tasarrufu açısından yararlı olabileceğini belirtti.

Ankara'da evsel atıkların geri dönüşümünü sağlayan bir tesisin, Mamak çöplüğünde faaliyette olduğunu anlatan Gökçek, çöp toplama görevinin ilçe belediyelerinde olduğunu, çöplerin tek elden toplanmasının geri dönüşüm açısından daha yararlı olacağını vurguladı ve bunun için yasal düzenleme gerektiğini bildirdi.

Gökçek, ayrıca belediye olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla her yıl açık havada festival düzenlediklerini, ancak yarın havanın yağışlı olması nedeniyle festivali iptal ettiklerini bildirdi. Gökçek, 23 Nisan'ı çocuk kulüpleri ve gençlik merkezleri gibi kapalı alanlarda çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını söyledi.
Daha sonra, bir öğretmenin Gençlik Parkı'nın ne zaman açılacağına ilişkin sorusunu da yanıtlayan Gökçek, parkın 19 Mayıs'ta açılması için çaba gösterdiklerini bildirdi.

''Parkın yeni halini çok seveceksiniz'' diyen Gökçek, dünyanın birçok ülkesinde beğenilen su gösterilerinin, Gençlik Parkı'nda da olması için çalıştıklarını kaydetti.

Gökçek, çocuklara eşi Nevin Gökçek'le birlikte çeşitli hediyeler verdi ve pasta ikram etti.