kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hava sıcaklığı düşecek - HARİTALI

Giriş Saati : 22.04.2009 07:28
Güncelleme : 22.04.2009 22:03
Yeni Haber
Meteoroloji'den yapılan 5 günlük haritalı hava tahminleri.....
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege (İzmir ve Aydın) ile öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güney ve doğusu (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya), Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Yozgat) ile Kütahya, Amasya ve Çorum çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin batı bölgelerinde 4 ila 6 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Güney Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli olarak esecek.



METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI:
İstanbul'da bugün sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım'ndan alınan bilgiye göre, kentte bugün hava çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın olacağı tahmin ediliyor.

Yine rüzgarın poyrazdan saatte 70-80 kilometreye varan hızla eseceği, sıcaklığın 4-6 derece azalacağı, en yüksek sıcaklığın ise 17 derece olacağı kaydediliyor. Yarın da hava çok bulutlu olacak. Sabah saatlerinde hafif yağmurlu ve öğleden sonra parçalı bulutlu seyredecek. Rüzgar poyrazdan kısa süreli fırtına şeklinde kuvvetli olarak esecek. Yarın İstanbul'da en yüksek sıcaklık ise 15 derece olacak.

Yarından sonra rüzgar şiddetini azaltıyor. İstanbul'da Cuma ve Cumartesi günleri yağış beklenmiyor. Cuma günü en yüksek sıcaklık 16, Cumartesi ise 18 derece olarak gerçekleşecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege (İzmir ve Aydın) ile öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güney ve doğusu (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya), Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Yozgat) ile Kütahya, Amasya ve Çorum çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) ve Güney Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerinde karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra güney ve doğusunda (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Kıyı Ege ile öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; Güney Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

AKDENİZ:
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Göller Yöresi ile Antalya'nın kuzey ve batı ilçeleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölgenin güney ve batı kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge geneli öğleden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Çorum ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, bu gece ve yarın (Peşembe)sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...