kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
ARAZİNİN GİRİŞİNDE ASKERİ KONTROL VAR... 80 dönümlük arazinin, Bedrettin Dalan'ın belediye başkanlığı döneminde alındığı, vakıf adına alımı yapıldığı için 1/5 fiyata mal edildiği iddia edildi. Bir bölümü SAT komandolarının eğitim merkezi olarak kullanılan arazinin girişi de askeri kontrol altında.

İstek arazisinde cephanelik

Yalçın BEL - Ferit ZENGİN
22.04.2009
Bedrettin Dalan'ın başkanı olduğu İSTEK Vakfı'nın Poyrazköy'deki arazisinde yapılan kazıda cephanelik çıktı. Tek noktada yapılan kazıda 10 lav silahı, çeşitli tipte 40 bomba ve mühimmat bulundu. Kazı bugün de sürecek..
Ergenekon soruşturması kapsamında aranan Bedrettin Dalan'ın başkanı olduğu İSTEK Vakfı'na ait Poyrazköy Keçilik Mevkisi'nde bir arazide yapılan kazıda cephanelik çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne İSTEK Vakfı'na ait Beykoz Poyrazköy'deki arazisinin 4 ayrı noktasında silah ve mühimmet gömülü olduğu ihbarı yapıldı ve noktaların yerleri de tam olarak bildirildi. Yaklaşık 25 kişilik polis, Keçilik Koyu'ndaki askeri bölge içerisinde kalan araziye gitti. Polis bölgede önce dedektörle inceleme başlattı. Sinyal alınması üzerine de iş makinesi istendi. Saat 15.00 sıralarında bir noktada kazı çalışması başlattı. Polisin ve iş makinelerinin jandarma kontrolünden geçirilerek içeri alındığı araziye basın mensupları ise sokulmadı. 4 saat sonra ise bir iş makinesi, toprağa gömülü torbalar buldu. Torbaların içerisinde 9'u dolu biri boş 10 lav silahı, 10 el bombası, 250 gr C4, 20 ses bombası, 10 sis bombası, 19 aydınlatma fişeği, 3 gösteri bombası, 10 el bombası tapası, 800 adet G-3 mermisi ele geçirildi. Altı saat süren aramanın ardından 21.00'de ara verilen kazı çalışmasına bugün 3 ayrı noktada devam edileceği belirtildi. 1992'de Bedrettin Dalan'ın İstanbul belediye başkanlığı döneminde alınan ve vakfa ait okulların öğrencilerine kamp hizmeti verilen 80 dönümlük arazinin askeri alana sınır olan 10 dönümlük bölümünde ise SAT Komandolarının eğitim merkezi yer alıyor.

VAKIF: ARAZİYİ KULLANMADIK
İstek Vakfı yaptığı açıklamada ise, arazinin 1992'de satın alındığı, ancak "askeri yasak bölge ve SİT alanı olması nedeniyle hiçbir şekilde tasarruf edilemediği" belirtildi. Arazinin 2008'de Milli Savunma Bakanlığı'nca kamulaştırma planına alındığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Arazi halen Deniz Kuvvetleri SAT Grup Komutanlığı'nca eğitim alanı olarak kullanılmaktadır. Söz konusu arazi bugüne kadar İSTEK Vakfı'nın hiçbir şekilde tasarrufunda ve kullanımında olmamıştır."
Haberin fotoğrafları