kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Mehmet Vefa

Bir uyuşturucu davası da Vefa'nın veliahtına

Veli SARIBOĞA - SABAH
21.04.2009
Vefa Bozacısı'nın veliahtı Mehmet Vefa için, 'kokain ticareti'nden 22.5 yıla kadar hapis isteniyor. "Kullandım ama satmadım" diyen Vefa, tutuksuz yargılanacak..
Vefa Bozacısı'nın veliahtı 26 yaşındaki Mehmet Vefa hakkında, "kokain ticaretinden" 7.5 yıldan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Kokain kullandığını itiraf eden Vefa, sadece içici olduğunu öne sürerken, aynı suçtan yargılanan şarkıcı Deniz Seki'nin tutuklu olması Mehmet Vefa'nın ise tutuksuz yargılanması hukukçular tarafından farklı yorumlandı. Kokain sattığı belirlenen İbrahim Karakuş ve Abdülhamit Karakuş'u 6 ay boyunca takibe alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi ekipleri, 1.5 ay önce Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Üsküdar ve Maltepe'de eşzamanlı operasyonla Abdülhamit Karakuş, Şükrü İyi ve Hüseyin Canboğa'yı gözaltına aldı. İbrahim Karakuş'un amcasının çocukları Abdullah ile Abdülhamit Karakuş ise izlerini kaybettirdi. Karakuşlar'ın dinlenen telefonlarında Vefa Bozacısı'nın veliahtı Mehmet Vefa ile de bağlantı kurdukları anlaşıldı. Bunun üzerine Mehmet Vefa ile Dilara Seyhun isimli bir kişi de kokain kullanmak ve arkadaşlarının kokain satın almalarına aracılık etmekten gözaltına alındı. Dilara Seyhun ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. İbrahim Karakuş, Şükrü İyi ve Hüseyin Canboğa tutuklanırken, Mehmet Vefa ise üniversite öğrencisi olması, suç vasfının değişme ihtimali gözönüne alınarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'KOKAİN TAKSİYLE GELİYORDU'
İddianamede, Mehmet Vefa'nın, Abdülhamit Karakuş ile 14 Şubat'ta yaptığı telefon görüşmesinde, bir arkadaşına kokain satışı için aracılık yaptığı ve 3'üncü kişilere de kokain teminine aracılık yaptığı vurgulandı. Üniversite öğrencisi olan ve aylık gelirini ailesinden aldığı bin 500 TL olarak gösteren Mehmet Vefa ise kokain kullandığını itiraf edip, "Ancak satıcılığını ve aracılığını yapmıyorum. Kokaini Abdullah Karakuş'tan alıyordum. Kokaini bana taksiciler aracılığıyla gönderiyordu. Benim telefon görüşmelerim kendi kullanımlık miktarları istediğime ilişkindir" dedi.
Haberin fotoğrafları