kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Guinness'lik koro

Ali FİLİZKAN - SABAH
21.04.2009
Manisa'da ilköğretim öğrencilerinden kurulan bin 26 kişilik dev 23 Nisan korosu için Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuruldu. Noter de sayıyı tescil etti..
Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü, 3 ay önce, 23 Nisan kutlamaları için, 23 ilköğretim okulundan seçilen ve bin 26 öğrenciden oluşan öğrencilerden oluşan bir koro kurdu. İzmir stüdyolarında ve Manisa'daki çim sahalarda 28 öğretmenin gözetiminde hazırlanan koro, törenler için "23 Nisan", "Gençlik Marşı", "Sevgi Çiçekleri" ve "Bayrağım" isimli şarkı ve marşların yanı sıra, final için 10. Yıl Marşı'nı hazırladı. Milli Eğitim Müdür Vekili Aziz Ersoy da, koronun "Dünyanın en kalabalık ilköğretim öğrenci korosu" olarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmesi için harekete geçti ve tespit için Manisa 2. Noterliği'ne başvurdu.

3 AYLIK ÇALIŞMA SONUCU
Koronun prova yaptığı 8 Eylül Stadı'na giden noter görevlileri, çocukları tek tek saydı. Yaklaşık 1.5 saat süren sayım sonucunda koronun yedekleriyle birlikte bin 31 öğrenciden oluştuğu belirlendi. Sayımla ilgili tutanak hazırlayan görevliler, bu sayının rekorlar kitabına girmek için yeterli olduğunu açıklayınca öğrenciler sevinçten şapkalarını havaya fırlattı. Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Şube Müdürü Reşat Palaz da dev koro fikrinin Milli Eğitim Müdür Vekili Aziz Ersoy'a ait olduğunu belirterek şöyle dedi: "3 aylık bir çalışmanın ürünü olarak ortaya bin 26 kişilik dev koro çıktı. Biz de Guinness'e başvuruda bulunmak üzere noter tarafından tescillendirdik."