kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yatağa bağımlıyken ayağa kalkan Ömer’in en büyük zevki futbol.

Umudun adı Ömer

Erkan DOĞAN / İZMİR - SABAH
21.04.2009
Kızamığın bir sonraki aşaması ölümcül SSPE hastalığının pençesine düşen Ömer, ailesinin verdiği sevgi ve iyi bakımla ayağa kalktı..
İzmir'in Konak ilçesinde oturan Özdemir ailesinin en küçük çocuğu Ömer Özdemir, 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun en başarılı öğrencilerinden biriydi. Ancak 2003 yılında 9 yaşındayken orantısız yazı yazmaya, beslenme çantasındaki yiyecekleri yemeden eve gelmeye başladı. Ardından da 2004 yılı Şubat ayında bir gün evde bayıldı.

YATAĞA BAĞIMLI HALE GELDİ
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde beyin omurilik sıvısı alınan Ömer'e kızamık virüsünün beyne ulaşıp tahrip etmesiyle oluşan ölümcül hastalık subakut sklerozan panensefalit (SSPE) tanısı kondu. 2004 sonuna doğru yatağa bağımlı hale gelen ve sadece göz işaretiyle iletişim kurabilen talihsiz çocuk, 2 yıl bu halde yaşadı. 2006'da Ömer'i havasının iyi geleceği düşüncesiyle memleketleri Erzurum'a götüren baba Dursun Özdemir, burada oğlunun iki yıl sonra ilk defa bacaklarını hareket ettirdiğini gördü. Çocuklarındaki gelişmeden umutlanan baba, DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı'na başvurdu.

'EN FAZLA BİR YIL YAŞAR' DEDİLER
Günde 2-3 saat fizik tedavi gören Ömer, doktorların önerisiyle çiklet çiğnedi, tespihle ellerini kullanma becerisini kazandı. Eğitimi ve ailesinin çabalarıyla yıllar sonra yeniden konuşmaya başlayan SSPE hastası çocuk, 2008 başında ise tek başına yürümeye başladı. Özdemir ailesi bir çok doktorun "En fazla bir yıl yaşar" dediği çocuklarının koşup, oynayabilmesinin mutluluğunu yaşıyor. Kızamık mikrobunun yol açtığı bir beyin hastalığı olan SSPE'nin kesin tedavisi yok. Virüs hastalığın bitiminden sonraki 10 yıl içinde tekrar aktif hale geçiyor ve beyinde büyük tahribata hatta ölüme yol açıyor.