kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

17.04.2009
İşsizlikteki artış TÜİK kriterinden
Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda işsizlik tablosunu enine boyuna, bütün ayrıntılarıyla sunacağını belirterek, "Konu tartışılıp, önümüzdeki süreçle ilgili almamız gereken önlemler tüm boyutlarıyla konuşulacak" dedi. Sosyal güvenlikle ilgili İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) düzenlenen bir konferansa katılan Çelik, işsizlik rakamlarının yüksekliğine ilişkin soru üzerine, rakamların yüksek çıkmasının nedenlerini TÜİK'in hesaplamalarındaki kriterlerin farklılığına ve mevsimsel etkiler ile dış talepteki daralmaya bağladı.

Esnaf kredisi tek haneye indi
Merkez Bankası'ndan sonra Halkbank da esnaf kredisini tek haneye indirdi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, "Esnaf ve sanatkarlarımızın TESKOMB aracılığıyla kullandığı kredilerde, faiz oranı yüzde 9'a, yani tek haneye indi" dedi. Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın da, uzun süredir bu faiz indirimi üzerinde çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Piyasa koşullarının uygunluğunu göz önünde bulundurup gerekli düzenlemeleri yaparak esnaf ve sanatkarın beklediği bu indirimi gerçekleştirdik. Türkiye tarihinde ilk kez faiz oranı tek haneye düşen esnaf kredisi ekonomiyi canlandırmada büyük rol üstlenecektir."

AB için berrak bir tarih bekliyoruz
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Birliğine (AB) katılım sürecinin aslında son derece teknik bir süreç olduğunu ifade ederek, ''Maalesef siyasi yaklaşım ve tutumlar teknik çalışmaların önünü tıkayabiliyor. Türkiye'nin AB ile ilişkilerinde de görülen budur'' dedi. Türkiye'nin teknik hazırlıkları yapmaya istekli bir ülke olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, berrak bir hedef, bir ışık beklediklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, ''Müzakerelerin tamamlanması ve üyeliğin gerçekleşmesi için bir hedef tarihin açıklanmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

6. paket hazırgiyime yönelik olsun
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Ekrem Akyiğit, ÖTV indiriminin perakendenin hazır giyim, tekstil ve konfeksiyon ayağına olumsuz şekilde yansıdığını, perakendenin bu ayağında yüzde 15-20 gerileme yaşandığını belirtti. Akyiğit, 6. bir paket açıklanacaksa bunun özellikle hazır giyim, tekstil ve konfeksiyon sektörlerindeki üretimi ve istihdamı artırmaya yönelik olması gerektiğini vurguladı. Akyiğit, kart borçlarının da yapılandırılmasını önerdi.