kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Nicole Richie

Güneş gözlüğü deyip geçmeyin

TÜLİN KERMEN
17.04.2009
Yoksa siz gözlüğü yüzünüzü saklamak için mi kullanıyorsunuz? Oysa gözlük, göz sağlığımız için çok önemli. Yaz da yaklaşmışken, gözlük alırken dikkat edilmesi gereken altı kuralı sizler için derledim...

1. Sezonun gözlük modası: Frapan ve marjinal modeller var. Renkli gözlüklerse en gözde olanları. Prada, D&G, RayBan, Miu Miu gibi markalarda çok marjinal, kalın saplı, çok büyük logolu ve geniş formlu gözlükler var. Bvlgari, Dolce Gabbana ve Versace da ise çok taşlı modeller dikkatimi çekti. Hatta Swarovski kristaller dışında inci, opal ve mercan gibi taşların bulunduğu gözlükler çok moda. Chanel'in incili serisi 'almazsam çıldırırım' cinsinden...

2. En özelini arayanlar için: RayBan 'İkonlar' koleksiyonuna Wayfarer ve Aviator'dan sonra bir model daha ekledi: Ray- Ban Clubmaster... D&G'de 'Tartan Project' ismi verilen ekose koleksiyonu çok şık. 125'inci yılını kutlayan Bvlgari, Vintage koleksiyonuyla dikkat çekiyor. Erkekler ise; Dolce Gabbana'nın GYM koleksiyonuna, Prada Linea Rossa ve Arnette markalarına baksınlar.

3. Türkiye'de en çok satılan: Türkiye'de en çok RayBan satılıyormuş. Designer markalar arasından da Prada ilk sırada yer alıyormuş. Dolce Gabbana ve Versace de ardından geliyormuş.

4. Güneş gözlüğü alırken dikkat!: Gözlüklerinizi yüzünüzü saklamak için mi, güzel gözükmek için mi, yoksa göz sağlığınız için mi kullanıyorsunuz; önce buna karar vermelisiniz. Kıyafetinize göre birden fazla güneş gözlüğünüz olabilir. Güneş gözlüğü seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli şey; gözlüğün gözünüzü ne kadar koruduğudur. UV filtreli camları olan, yüzde 100 koruyucu gözlükler seçmelisiniz. Gözlüğün çerçevesi de hafif, metal kaplaması kaliteli olmalı.

5. Gözlük işportadan alınmaz: Her ne kadar RayBan Wayfarer'ların çakması çoktan çıkmış olsa da, almayın! Güneş çok tehlikeli, gözlerimiz çok değerli!

6. Gözlük seçimi: Uzun yüzlüler, yüzün merkezini olabildiğince kaplayacak çerçeveler; yuvarlak yüzlüler, düz ya da açılı hatlı çerçeveler; üçgen yüzlüler, ince ve düşey kenarları olan çerçeveleri seçmeli. Oval yüzlülere ise, onlara çoğu model yakıştığı için, yüzün büyüklüğüne göre uygun modeller aramalı ve seçmeli.