kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Enerji Bakanı Hilmi Güler

Yakıtta kapanma ve hapis korkusu yasa değiştirtiyor

EVRİM ERGİN
17.04.2009
Enerji Bakanı Hilmi Güler, akaryakıt dağıtım sektörüne ulusal markerin eksik çıkması sonucu verilen cezalar konusunda taraflarla kanun değişikliğini görüşeceklerini açıkladı..
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) aralarında Tüpraş rafinerileri ve dağıtım şirketlerinin de yer aldığı 20 şirkete ulusal marker cezası vermesi sektörde endişe ile karşılandı. Endişenin nedeni ceza kararı çıkması halinde yasa gereği şirket yöneticilerinin 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalması. Hatta yasa rafineri ve dağıtım şirketlerinin lisansının iptal edilerek faaliyetten men edilmesine bile imkân tanıyor. Hal böyle olunca şirketler Enerji Bakanlığı'nın yolunu tuttu. Alınan bilgiye göre önümüzdeki haftalarda Enerji Bakanı, EPDK Başkanı ve sektör temsilcileri bir araya gelerek yasa değişikliğini görüşecek. Yasada yer alan "yeterli şart ve seviyede ulusal marker bulunmayan akaryakıt kaçak akaryakıttır" ibaresinin yumuşatılarak kaçak akaryakıtın başka unsurlarla da ispat edilmesi öngörülüyor.

"ALLAH'TAN KRİZ OLDU"
Güler, EFG İstanbul Menkul Değerler'in düzenlediği "2020 Türkiye'sinde enerji sektörü nasıl olmalı?'' temalı toplantıda ulusal markerle ilgili cezalar ve sorunların büyümesi üzerine sektör temsilcilerinin kendisini ziyaret etmeye geldiğini belirtti. Güler, bu konuyla ilgili EPDK ile görüştüklerini, yasal düzenleme gerekebileceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde EPDK ve sektör ile bir toplantı yapılacağını belirten Güler, kanunu tekrar gözden geçirecekleri söyledi. Hilmi Güler, Türkiye'nin elektrik üretiminde kendi kaynaklarını kullanması gerektiğini dile getirerek doğalgazla ilgili ilginç bir tespitte bulundu. Güler, "Doğalgazda silaha doğru bir gidişat vardı. Allah'tan bir kriz oldu" diye konuştu.