kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Nazım Ekren

'Varlık Barışı makul olabilir'

18.04.2009
Bütçe açığı trendine bağlı olarak vergi indirimlerini gözden geçirebileceklerini belirten Başbakan Yardımcısı Ekren "Şirketlerin yeniden yapılandırılması kapsamında Varlık Barışı makul olabilir" dedi..
Yurtiçinden ve yurtdışından ekonomiye 13.5 milyar TL'lik kaynak sağlayan Varlık Barışı'ndan sonra vergi barışı da yolda. Ekonominin koordinasyonundan sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren "Vergi indirimleri konusunda tepkiler olumlu olursa, bütçe açığı trendine bağlı olarak konuyu yeniden gözden geçirebiliriz. Şirketlerin yeniden yapılandırılması kapsamında Varlık Barışı sermaye artırımına neden olacak bir süreci de başlatacağı için makul olur olabilir" dedi. NTV/CNBC-e ortak yayınında soruları yanıtlayan Ekren, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile görüşmelerin de çok kısa bir sürede sonuçlanacağını bildirdi. Ekren "IMF ile anlaşmada yükümlülük olarak çok fazla konu ortaya çıkmayacak" dedi.

'KAYNAK REEL SEKTÖRE'
Ekren IMF'den gelen kaynağın reel sektör ve sosyal kesimlerle ilgili kaynaklara bakıp orada değerlendirebiliriz'' dedi. Merkez Bankası'nın faizleri 0.75 puan düşürerek yüzde 9.75'e çekmesini doğru bir karar olarak nitelendiren Ekren "Makul bir düşük faiz oranında bulunmak Türkiye için elini güçlendirecek bir süreçtir. Faiz kararı reel sektörün çok iyi okunduğunu gösteriyor" dedi. Ekren, gelen verilerin krizin bitmediğini gösterse de bir iyileşmeye işaret ettiğini kaydetti. Ekren "Kapasite kullanımında kötü gidişin azalarak sona erdiğini söyleyebiliriz. Aynı şey sanayi üretimi için de geçerli" diye konuştu.