kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sınırdaki işadamları: Ne şiş yansın ne kebap

Sinan AYDIN
08.04.2009
İLİŞKİLİ HABERLER
Sınırdaki işadamları: Ne şiş yansın ne kebap
ERMENISTAN'LA sınır bölgesindeki işadamları, Azerbaycan ve Türkiye'nin çıkarları gözetilerek, sınır kapısının açılmasını istiyor.
- Ali Güvensoy (Kars Sanayi ve Ticaret Odasi Başkani): Kapıların açılması kent ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Her iki tarafın da kârlı çıkacağı kanaatindeyim.
- Özfer Koçak (Karsli işadami): İstanbul'da Erivan'a uçak seferleri var. Gürcistan ve Trabzon üzerinden giden bizim bütün ticari mallarımız orada satılıyor. Azerbaycan küstürülmeden 'ne şiş yansın ne de kebap' misali olacaksa kapılar açılsın.
- Kamil Aslan (Igdir Ticaret ve Sanayi Odasi Başkani): Ticaretin milliyeti olmaz. Ancak Türkiye'nin dış politikasını düşünmek zorundayız.
Uzlaşma sağlanması halinde açılmalı. Hiçbir altyapı olmadan açılmasını da istemiyoruz.
- Lütfü Yücelik (Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi Başkani): Türkiye ile Azerbaycan'ın çıkarları gözetilmeli. İki ülke arasında sorunların çözülmesi şartıyla kapıların açılması taraftarıyız.
- Mustafa Güvenli (Müstakil Işadamlari Dernegi Erzurum Şube Başkani): Kafkasya ile ticaretin gelişmesi için kapılar açılmalı gerekir.
Çünkü demiryolu ulaşımı daha kısa.
- Erdal Güzel (Erzurum Kalkinma Vakfi Başkani): Ermenistan ekonomisinin bize ihtiyacı var. Ekonomileri iflas etmiş durumda. Kardeş ülke Azerbaycan'ın fikirleri alınmalı.