kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Özyeğin servetiyle koca petrol şeyhlerini solladı

05.04.2009
Forbes dergisinin, Ortadoğu ve Afrikalı milyarderler listesine Türk işadamı Hüsnü Özyeğin çok sayıda Arap petrol şeyhini arkada bırakarak 17'nci sıradan girdi..
Dünya milyarderlerini mercek altına alan Forbes dergisinin son sayısında yayınladığı Ortadoğu ve Afrika'nın milyarderleri listesine 58 zengin girerken, işadamı Hüsnü Özyeğin'in serveti birçok petrol milyarderini geride bıraktı. 13 Türk'ün de yeraldığı listede milyarderlerin toplam net kazancında önceki yıla göre yüzde 44'lük bir küçülme yaşandı ve bundan en zararlı çıkan ülke Türkiye oldu.
Geçtiğimiz yıla oranla Türkiye'den 22 milyarder liste dışı kalırken, kriz nedeniyle Türkiye'deki kişisel servetlerde 42 milyar dolarlık bir erime yaşandı. Bu yıl listeye giren Ortadoğu ve Afrikalı zenginlerin toplam serveti 156 milyar doları buluyor.
Dünyanın en zenginleri listesinde 22'nci sırada yer alan Kingdom Holding'in patronu Prens Alwaleed Bin Talal Alsaud, Ortadoğu ve Afrika listesinde 13.3 milyar dolar ile ilk sırada yer aldı.
CitiGoup'un hisselerinin taban yapmasıyla büyük bir servet kaybına uğrayan Prensin, Apple, Motorola gibi şirketlerde de hiiseleri bulunuyor. İsveçli Svenska Petroleum'un sahibi Mohammed Al Amoudi ise 9 milyar dolarlık serveti ile ikinci sırada yer aldı.

SAMİ OFER İLK 10'DA
Listede, telekom, havayolu ve tarım sektörlerinde çok sayıda şirkete sahip Kuveytli Nasser Al-Kharafi'nin yanı sıra G. Afrika pırlanta kralı Nicky Oppenheimer da bulunuyor.
Kuşadası limanı ve Galaport ihalesiyle adı Türkiye'de gündeme gelen İsrailli Sami Ofer de 10. sırada.