kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türkiye, Nabucco için mektupla sıkıştırıyor

EVRİM ERGİN
04.04.2009
ABD Başkanı'nın gelişinin enerjide dönüm noktası olabileceğini belirten Bakan Güler, Nabucco için de tüm taraflara mektup yazıp ne istediklerini soracak..
Enerji Bakanı Hilmi Güler Nabucco konusunda daha süratli hareket edilmesini istediklerini belirterek, "Taraflara yeni bir mektup yazıyorum. Bir an evvel bu anlaşmanın yapılması konusunda. İstediğiniz nasıl bir Nabucco ise bunu bize bildirin diyoruz. AB'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn enerji başlığının açılabileceğini söyledi. Biz orada da hazırız. Hazırlıklarımız tamam, onların kararlarını bekliyoruz. Biz bu konulardakolaylaştırıcıyız, destekleyiciyiz ve hızlandırıcıyız" diye konuştu.

MAVİ AKIM II'DE İKİ BORU
Almanya Büyükelçisi'nin 'Nabucco'nun arkasındayız' açıklamasını da değerlendiren Güler, "Gaza ihtiyacı olan onlar, biz kaynaklara daha yakınız" dedi. Nükleer santral konusunda da komisyonun çalışmasını tamamladığını ifade eden Güler, "Şimdi Bakanlığa gelecek, oradan da Bakanlar Kurulu'na geçiş süreci işleyecek" dedi. ABD Başkanı Barack Obama'nın ziyaretine değinen Güler, "Bilhassa Sayın Obama'nın gelişi ile Amerika ve Türkiye arasında enerji projelerinde yeni bir dönüm noktası olabilir" dedi. Mavi Akım II konusundaki soruyu da yanıtlayan Güler, şunları söyledi: "Bu proje özellikle İsrail'in ihtiyacına yönelik olacak. Ama biz de buradan gaz alacağız. Rusların Güney Akım projesi var, Nabucco var, İran ile olan görüşmeler var. Bunların hepsini bir paket olarak görüyoruz. Önümüzdeki günlerde bu projeyi üçlü olarak görüşeceği. Miktar henüz belli değil. Önce tek boru olarak gelecek daha sonra belki 2. boru da konacak."