kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

İngiliz'i artan suç oranları Türk'ü işsizlik korkutuyor

04.04.2009
Küresel mali krizle ilgili olarak 22 ülkede 22 bin kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre insanların en temel kaygısının işsizlik olduğu ortaya çıktı..
Araştırma şirketi Ipsos'un bünyesinde bulunan Ipsos Public Affairs Grubu'nun Türkiye dahil 22 ülkede krizin yarattığı etkiyi karşılaştırmalı olarak incelediği araştırma dün açıklandı. Araştırmada, ekonomik krize farklı ülke halklarının nasıl tepki verdiğinin analizi ile birlikte, bu yeni dönemde küreselleşme, yabancı sermaye yatırımı, serbest ticaret, hükümet düzenlemeleri, şirket yöneticilerine olan güven gibi unsurlarda kamuoyu tepkilerinin nasıl oluştuğu da değerlendiriliyor. 22 bin kişinin katıldığı araştırmanını sonuçlarına göre insanlar harcamalarını genel olarak kısma eğilimindeler çünkü ekonominin geleceği ile ilgili endişeliler. En çok endişe duyulan şey ise işini kaybetmek.

BREZİLYA'NIN UMRUNDA DEĞİL
Araştırmanın en çarpıcı sonuçları arasında Brezilya'lıların ekonomi konusundaki olumlu beklentileri bulunuyor. Tüm trendlerin tersine Brezilya ekonomik gelecek konusunda oldukça pozitif. Öte yandan Çin ve Hindistan'da tüketici güven endeksindeki düşüşe karşın bu düşüş Fransa, ABD, Japonya gibi gelişmiş ülkelerdeki düşüşün oldukça gerisinde. Öte yandan tüketici güven endeksi 18 aydan bu yana düzenli bir biçimde geriliyor. Araştırmaya göre tüketici güven endeksi Nisan 2007'de yüzde 55 iken yüzde 31'e kadar inmiş bulunuyor. Brezilya dışında tüm ülkelerde durum aynı.