kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

FED tüm barutunu harcamaya hazır

05.04.2009
ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Bernanke, kredi sistemini teşvik etmek için ellerindeki tüm imkânları kullanacaklarını açıkladı..
Kredi piyasalarının çalışması için merkez bankasının daha esnek bir uygulama sergileyeceği sözü veren Bernanke, konu üzerinde çalışanlardan da maliyetleri düşürdükleri ve kredi imkanlarını artırdıkları için övgüyle bahsetti. Bernanke, "Merkez bankası tarafından sunulan yeni kredi programları amacına ulaşıyor. Finans kurumlarının üzerindeki baskıları azaltıyor, bankaların finans piyasaları kurlarını düşürmesine yardımcı oluyor ve mali istikrarın artmasını sağlıyor" dedi.
Ekonomi ve mali sistem için olağanüstü değişik bir dönemin ortasında olunmasına rağmen büyümenin yeniden sağlanacağı konusunda emin olduğunu ifade eden Bernanke, "Bu programların ilkesel amacı maliyetleri düşürerek, aileler ve iş çevreleri için kredi imkanlarını artırmak. Şuana kadar söyleyebileceğim, program tasarladığımız reaksiyonları alıyor" dedi.

"AIG'YE YARDIM ZOR BİR KARARDI"
Merkez bankasının özel kurumların mali sistemdeki tamamen çöküşünü önlemeye yönelik desteklenmesi ile ilgili faaliyetlerini de değerlendiren Bernanke, "AIG gibi şirketlere yardım etme kararları bizim için çok zordu. Başka akılcı alternatif imkanlar olmadığı için bu tür operasyonları üstlenmek bizim için son derece rahatsız edici bir durum" diye konuştu.
Gelecekte buna benzer durumların yeniden yaşanmaması için merkez bankasının, Obama yönetimi ve kongre ile birlikte yeni bir sistem üzerinde çalıştığını belirten Bernanke, sistemin en kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi. Bernanke, "Hükümet ve kongre ile sistematik şekilde bankadışı finans kurumları için çözüm geliştirmeye çalışıyoruz, bu bankalara uygulanan sistemin bir benzeri olacak" dedi.