kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

04.04.2009
Herkülleri TSK Kayseri'de onaracak
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), ABD'li Lockheed firmasının ürettiği C-130 nakliye uçaklarının yetkili bakım merkezi oldu. Herkül tipi C-130'ların bakımını artık 10 yıl boyunca Kayseri'de konuşlu İkinci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı yapacak. TSK, Türk savunma sanayini tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyor. 31 Mart 2009 tarihinde Kayseri'de yapılan imza töreniyle sertifika verilen İkinci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı, tüm NATO ülkelerinin envanterinde bulunan C-130 uçaklarının bakımından sorumlu kurum oldu. İkinci Hava İkma, daha önce C-130 uçaklarına depo seviyesinde bakım yapıyordu.

Obama gidecek füze şov başlayacak

Avrasya'nın en büyük savunma sanayi fuarı İDEF, füze şovla açılış yapacak. ABD Başkanı Obama'yı önümüzdeki hafta karşılamaya hazırlanan İstanbul'da 27-30 Nisan 2009 tarihlerinde düzenlenecek fuara ABD, Rusya, Çin ve Fransa füze gösterileriyle katılacak. "Avrasya Buluşması" sloganıyla düzenlenecek İDEF 2009'a dünya silah devleti büyük ilgi gösterdi. Fuara 50 dolayında ülkeden 300'ü aşkın silah şirketinin katılması bekleniyor. Fuara 32 ülke savunma bakanı, 7 ülke savunma bakan yardımcısı, 3 ülke Genelkurmay Başkanı, 2 ülke Genelkurmay Başkan Yardımcısı katılacak. İsrail'in, dini bayramı nedeniyle yer almayacağı bildirilen fuarda hava savunma füzeleri, hedef izleme sistemleri öne çıkacak. Ceyda KARAASLAN/ ANKARA

Ziya Akkurt Akbank Genel Müdür Vekili

Akbank Yönetim Kurulu, Ziya Akkurt'un Akbank Kurumsal ve Ticari Bankacılık İş Birimlerinden Sorumlu Genel Müdür Vekili olarak atanmasına karar verdi. Geçen yıl Nisan ayına kadar, Akbank'ta Kurumsal ve Ticari Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Akkurt, bu tarihten sonra Ak Yatırım'da Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Akkurt, daha önce de Akbank AG/Almanya ve Ak Yatırım Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulunmuştu. Akkurt yeni görevinin yanı sıra Ak Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine de devam edecek. ODTÜ İdari İlimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü mezunu Akkurt, kariyerine 1983'de Uluslararası Endüstri ve Ticaret Bankası'yla adım attı.

Soli'den Yunan armatöre 4'üncü tanker

Kocaeli Serbest Bölgesi'nde kurulu Soli Tersanesi, Yunan Remi Maritime firması için 35 ay içinde inşa ettiği 20 bin DWT'lik dördüncü tankeri törenle denize indirdi. Soli Gemi'nin sahibi Sedat Başak, 150 metre uzunluğunda 28 metre genişliğindeki ''M/T Monfiero'' adlı Malta bandıralı tankerle birlikte tersanelerindeki 7. tankeri de planlandığı şekilde denize indirmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi. Başak, 35 ay içinde Yunanlı armatör Remi Maritime için 20'şer DWT'lik 4, İtalyanlar için 1, Hollandalılar için 2 kimyasal tankeri denize indirdiklerini bildirdi.