kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şener: 20 gün sonra yeni parti tamam

OSMAN AYDOĞAN ANKARA
03.04.2009
Abdüllatif Şener, 20 Nisan'dan sonra yeni partiyi kuracağını açıkladı. 29 Mart seçimlerinin iktidar için "bitişin" başlangıcı olduğunu savundu..
Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 29 Mart seçimlerinin Türkiye için "yeni bir dönemin" başlangıcı olduğunu savundu. 20 Nisan'dan sonra yeni partiyi kuracaklarını belirten Şener, seçim sonuçlarını "İktidardan uzaklaşma var. Halk muhalefet partilerinden hiçbirini alternatif olarak göstermedi. Halk yeni bir beklenti içinde" diye yorumladı. Şener, halkın beklentisini inşa edeceklerini ve yeni bir siyasi hareketin Türkiye'nin önüne geleceğini söyledi. Yeni parti kurma çalışmalarını son aşamaya getiren Şener, 2011 yılında yapılacak milletvekili genel seçimlerini hedefliyor. Merkez sağda bütünleşmeyi sağlamaya yönelik yeni parti kurma konusunda seçim öncesi sinyal veren eski Başbakan Mesut Yılmaz'la görüşmeyen Şener, seçim yenilgisine uğrayan merkez sağ partilere de "Onlar da durumlarını değerlendirsinler" dedi. Kendi genel başkanlığında kurulacak yeni partinin ismi, amblemi ve kurucuları gibi detaylar konusunda bilgi vermeyen Şener, siyasal yelpazedeki yerleri konusunda net bir şey söylemedi ancak "Halkın yeni bir beklenti içinde olduğu görülüyor. Biz bu beklentiyi inşa edeceğiz" dedi. Seçim sonuçlarına göre halkın iktidardan uzaklaştığını, ancak buna karşın muhalefetten herhangi bir partiyi de alternatif olarak göstermediğini belirten Şener, "Önümüzdeki milletvekili seçiminde halkın güveneceği bir yeni siyasi hareket ortaya çıktığı takdirde mevcut iktidar iktidardan uzaklaşacaktır. İktidarı halkın oyuyla bırakacaktır. Biz de yeni siyasi oluşumu ortaya çıkarabilmek için çalışmalarımızı sonuçlandıracağız. Yeni siyasi parti, siyasi hareket Türkiye'nin önüne gelecek" dedi. Şener, şu görüşleri dile getirdi:

ALTERNATİF YOK
"İktidar kaybetmiştir, inişe geçmiştir. Bir siyasal iktidar yüzde 7-8 oy kaybediyorsa bu ciddiye alınması gereken bir sonuçtur. Ve bu oy da seçmenin bir alternatif bulamayışı nedeniyle daha düşük çıkacakken bu düzeyde çıkmıştır. "