kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

20 kadın adayın tamamı kazandı

Sinan AYDIN SABAH
02.04.2009
Başbakan'ın uyarısıyla AKP Erzurum'da belediye ve il genel meclisine 20 kadın aday gösterdi. Hepsi seçilip tarihe geçti. Erkekler, "Küfür bitti" diyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
20 kadın adayın tamamı kazandı
Başbakan Erdoğan "Neden hiç kadın aday yok?" dedi, AK Parti il teşkilatı belediyeler ve il genel meclisi üyeliği için kadın adaylara ağırlık verdi. Meclis üyeliklerine aday gösterilen 20 kadının tamamı seçilerek, Erzurum tarihinin ilk kadın meclis üyesi oldular. Kadınlar, "Erzurum'da bir tabu yıkıldı" derken, AK Parti İl Başkanı, "Kadın meclis üyeleri meclise seviye ve ölçü getirecek" dedi. Erkek meclis üyeleri ise, "Meclis'te küfürlü konuşmayı yasakladık" diye konuştu. Bu arada MHP de iki tane kadın aday gösterdi ancak kazanamadılar. Siyasete ilk adımı atarak aday olan kadınlar, seçim öncesi sıkı bir çalışma temposu içerisine girdiler. Ev ev dolaşıp kadınlara karşı oluşan önyargıyı yıkmak için ev hanımlarından destek isteyen kadın meclis üyesi adayları, dadaş kadınlara, "Erzurum'da bir tabu yıkılmıştır. İl Genel Meclisi ve belediye meclis üyeliklerine partimiz tarafından 20 kadın, aday olarak gösterilmiştir. Sizlerden destek bekliyoruz" dediler.

MECLİSE KADIN ELİ
Kadın adaylar, gittikleri bütün evlerde destek sözü aldılar. Daha önce il ve belediye genel meclis üyeliğine hiç kadın adayın seçilmediği Erzurum'da il genel meclisi üyesi 58 kişiden 9'unu kadınlar oluşturdu. Bu arada Palandöken belediye meclis üyesi 31 kişiden 5'ini kadınlar, yine 31 belediye meclis üyesi bulunan Yakutiye'de 3'ünü kadınlar, Aziziye'de 15 üyeden 2'sini kadınlar oluştururken, 19 belediye meclis üyesi bulunan Aşkale'de ise bir kadın üye seçildi.

ÖNCELİK KADINLARA
Erdoğan'a teşekkür eden AK Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer, "Kadın adayların seçilmesi sonrası meclise seviye ve ölçü gelecek. Meclis toplantılarında sık sık kavgalar ve küfürlü konuşmalara varan hakaretler oluyordu. İnanıyorum ortadan kalkacak" dedi. Palandöken Belediyesi Meclis üyesi Seray Nalbantoğlu, "Kadınlara yönelik önemli projelere imza atacağız. Ön yargıları ve kadına bakış açısını olumlu yöne çevirmek için mesai harcayacağım. Kız çocuklarının eğitime devam etmesi için çalışmalar düzenleyeceğim" dedi. İl Genel Meclisi üyesi Merve Küçükali de, "İlk toplantıyı büyük bir heyecanla bekliyorum. Önceliğim kadınların hakkını aramak olacak" dedi. Palandöken Belediyesi Meclis üyesi Reyhan Dağkıran da, "Erkekler bizi belki biraz yadırgayacaktır ama bize mecliste saygılı olacaklarına, bize karşı nazik davranacaklarına inanıyorum" dedi.