kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

29.03.2009
PKK'ya bir darbe daha
İspanya'nın başkenti Madrid'de eski DEP milletvekili Remzi Kartal'ın ardından Eyyüp Doru adlı terör örgütü PKK üyesinin de yakalandığı bildirildi. İspanyol polisinin, nevruz kutlamasına katılmak üzere Madrid'de bulunan Remzi Kartal'ı 24 Mart'ta yakaladıktan sonra operasyona devam ettiği ve Eyyüp Doru adlı kişiyi de yakaladığı kaydedildi. Kartal, Ulusal Mahkeme hâkimi Fernando Andreu tarafından ifadesi alındıktan sonra cezaevine konuldu. Eyyüp Doru'nun da ifadesi alındıktan sonra büyük olasılıkla cezaevine gönderileceği belirtildi. Öte yandan, İspanya'nın doğusundaki Valencia kentinde düzenlenen operasyonda, aralarında bir Türk'ün de bulunduğu 5 kişi 31 kilo saf eroinle yakalandı. "MATT" adı verilen operasyonda son dönemlerin en yüksek miktardaki eroininin ele geçirildiği kaydedildi. Operasyonda yakalanan E.A adlı Türk vatandaşının İspanya'da oturduğu, çetenin elebaşısı olduğu, ayrıca 3 Bulgar ve 1 İspanyol'un da gözaltına alındığı belirtildi.

Karzai'nin maaşı 812 TL
Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, kendisinin ve eşinin mal varlığını açıkladı. Ağustos'taki seçimlerde yine yarışacağının işaretini veren Karzai, bir evi, arabası ya da arsası olmadığını belirtti. Bankada sadece 10 bin doları ile eşinin yaklaşık 17 bin TL değerinde mücevheri bulunduğunu belirtti. Karzai, aylık maaşının ise ayda 24 bin 350 Afgani (yaklaşık 812 TL) olduğunu açıkladı. Bu arada, Irak Başbakanı Nuri el Maliki de dün 427 bin dolarlık bir mal varlığı bulunduğunu açıkladı.

Mladiç benzerliği tutuklattı
Kenya polisi savaş suçlusu Ratko Mladiç olmasından şüphelenilen bir kişiyi tutukladı. Ancak daha sonra şüphelinin İnterpol'e gönderilen parmak izlerinin Mladiç'inkiyle uyuşmadığı ve hatalı bir tutuklama yapıldığı anlaşıldı. Olayda yakalanan kişinin ise Hırvat kimliği taşıyan Igor Mejaski adında bir jet ski öğretmeni olduğu ortaya çıktı. Bosnalı Sırp General Mladiç, 8 bin Müslüman Boşnak'ın katledildiği Srebrenitsa olaylarında işlediği soykırım suçundan dolayı savaş suçları mahkemesince aranıyor.

Bakanı kendi ajanları izlemiş
Çinli bir iş kadını arkadaşı ile ilişkilerinden dolayı "Ajanlık mı yapıyor" diye şüphelenilen Avustralya Savunma Bakanı Joel Fitzgibbon'un kendisine bağlı olarak çalışan ajanlar tarafından gizlice izlendiği ortaya çıktı. Fitzgibbon 48 yaşındaki arkadaşı Helen Liu'nun özel daveti üzerine iki kez Çin'e gitti. Fitzgibbon konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çinli kadın 16 yıllık aile dostumuz" dedi. Ancak masrafları Liu tarafından ödenen tatil hakkında hükümete bilgi vermediğini itiraf etti.

Kutuplara özel silahlı güç
Kuzey Kutup bölgesindeki doğal kaynakalardan hak iddia eden ülkeler arasına Rusya'da katıldı. Rus Milli Güvenlik Konseyi'nden yapılan açıklamada bölgede ülke çıkarları için 'stratejik askeri üs' kurulacağı duyuruldu. Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in Eylül ayında imzaladığı projeye göre; Rusya, 2020 yılından sonra petrol ve doğal gaz kaynaklarını Kuzey Buz Denizi'nden temin edecek. Kurulacak askeri birlik Rus gizli servisi FSB'ye bağlı çalışacak.