kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Sanatçı Şükran Moral'ın Yapı Kredi Kâzım Taşkent Sanat Galerisi'nde performans ile sunulan Karanlık Aile yerleştirmesinin çatal-bıçakları IKEA'dan satın alınmış.

Feministlerin Balık Pazarı faslı

ADALET CİNGÖZ
29.03.2009
8 Mart Kadınlar Günü üzerinden hayata geçirilen Haksız Tahrik sergisinin kadın sanatçı ekibi, Beyoğlu Balık Pazarı'nda fasıl gecesi yaşadı. Şükran Moral'ın Aşk ve Şiddet sergisindeki yerleştirmenin çatal bıçak ve kadehleri ise Ikea'dan alınmış!..
Haksız Tahrik sergisi, bitişini özel bir yemekle kutladı. Beyoğlu Balık Pazarı'nda bir meyhaneyi dolduran 20 kadar sanatçının aralarında, serginin küratörü Canan Şenol, Gülçin Aksoy, İnci Furni, Neriman Polat, Yasemin Özcan Kaya, Dilek Winchester ve Gözde İlkin de vardı... Su gibi rakının tüketildiği gecenin ilerleyen saatlerinde, gruba Galeri x-ist'teki son sergisiyle bizi bir kez daha pentürüne hayran bırakan Ekin Saçlıoğlu ve annesi heykeltıraş Füsun Salor da katıldı. Grup meyhanedeki fasıl heyetine şarkılar sipariş ederek bol bol dans etti. Bu sırada Neriman Polat ve Yasemin Özcan Kaya tarafından özenle, kürdan, taze çiçek yaprakları, peçete parçaları gibi karışık malzemeyle oluşturulan konfeti yağmuru da unutulmazdı. Feministlerin eğlencesine, bir başka radikal feminist sanatçı Şükran Moral'ın Aşk ve Şiddet sergisi için Yapı Kredi Kazım Taşkent salonunda yaptığı performansı izledikten sonra ancak katılabildim. Performans için Moral'ın elleriyle kırbaçla dövdüğü bez bebek'i Moral elleriyle kendisi dikmiş. Performans sırasında kestiği klitorisi de öyle... Klitorisi bebeğe serginin küratörü Veysel Uğurlu yardımıyla daha sonra tutturmuş. Serginin üst kadındaki Edward Munch'a saygıyla oluşturduğu korkunç aile yemeği yerleştirmesinin çatal bıçakları ve kadehleri ise Ikea'dan edinilmiş! Sergi, olduğu gibi Ömer Koç tarafından satın alınmış şimdiden...

İSTANBUL'UN CAZİBESİ
Koç, hızla yeni açılacak müzesi için işler satın almaya devam ediyor. En son genç sanatçı Piartworks'de Nancy Atakan'la bir sergi açmaya hazırlanan Volkan Aslan'a bir iş sipariş etmiş. Bu arada Sotheby's müzayedesinin etkisi var mıdır bilemedim ama İstanbul, Batı'lı sanat galericilerinin keşif için dolandığı bir kente dönüştü. New York'lu galeri 303'ün sahibesi, ballandıra ballandıra Tophane'de keşfettiği Piartworks'ün sanatçılarını anlatıyordu. Aslı Sümer de Arnavutköy'de baharı lunaparkla karşıladı. Ayla Turan, sergisi için Lunapark oyuncaklarından yola çıkmış. Bu arada Aslı Sümer Beyoğlu tarafına, Mısır apartmanındaki URA! ve Bebek'teki PG Gallery de Tophane'ye taşınmaya hazırlanıyorlarmış. Kolay gelsin diyorum... URA'daki Raymond Pettibon ve Yapı Kredi Sermet Çifter kütüphanesi salonundaki Enki Bilal sergisini de buradan herkese hararetle tavsiye ediyorum. Bu hafta, yeni taşındığı ve son derece iddialı bir şekilde dekore ettiği evinde verdiği bir davetle doğum gününü kutlayan Halil Altındere'ye de nice seneler!