kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Dâhice bir dergi olmuş

27.03.2009
Dünyanın ve Türkiye'nin en eski erkek dergisi Esquire, Nisan sayısını dâhiliğe ayırdı. Dergide, alanlarında dâhi olarak seçilen kişilere ve kullanımlarıyla fark yaratan dâhice tasarımlara yer veriliyor ..
Derginin seçtiği dahiler ararsında TV dâhisi olarak Acun Ilıcalı, internet dâhisi, I kiss you Mahir, birçok Hollywood filminin afişlerini tasarlayan ve alanında dâhi olarak tanınan grafik tasarımcımız Emrah Yücel var. Ayrıca Jurrasic Park filmine ilham veren dâhi bilimadamı Dr. Jack Horner'ın yeni projesi tavuk yumurtasından dinozor yaratma ve futbolun gelmiş geçmiş en şişman dâhisi: Ferenc Puskas da Esquire'ın dâhileri arasında. Dergiyle beraber, okuyucuların kendi IQ'sunu ölçebilecekleri bir kitap da hediye ediliyor. www.ikissyou.org isimli sitesiyle bir döneme damgasını vuran ve bir fenomen haline gelen Mahir Çağrı, 2000 yılında kendi kurduğu internet sitesi ile Forbes'un en ünlü 100 kişisi arasına girdi. Mahir Çağrı'nın basitçe tasarladığı www.ikissyou.org adlı sitesi, günde 50 bin internet kullanıcısını ağırladı ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Kötü İngilizcesi, komik fotoğrafları, çapkın bakışlarıyla kısa zamanda tüm dünyanın sevgilisi haline gelen Çağrı, şöhretin açtığı kapıdan hızlıca geçti ancak bir süre sonra, bir anda şöhret olan çoğu kişi gibi, miadını doldurup gündemden düştü. O bize göre bir dâhiydi. Çoğunlukla onu küçümsedik ama yaptığı iş dâhiceydi; işte bu yüzden, onu saklandığı yerden çıkardık ve şu anda dünyayı sallayan internet sitelerine not vermesini istedik.

Facebook Facebook, başarılı bir internet sitesi; ancak, kendi sitemle Facebook arasında bir karşılaştırma yapmam mümkün değil. Ama ben, Facebook tarzında bir site yaparsam, kesin onu geçerim.
MySpace İnternet sitem, MySpace türü iletişim platformlarından çok daha başarılı; zira MySpace'in artık eski popülerliğini kaybettiğini düşünüyorum.
Wikipedia Wikipedia'yı yapan kişi; internetin ilk meşhuru olamadı ya da internetin sırrını çözen kişilere verilen bir ödül olan 'Cyber Key' ödülünü alamadı. Ama ben, bunların hepsini başardım; bu yüzden, en iyi olmak, benim hakkım!
Haberin fotoğrafları