kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dağdaki cesetlerin üzerini iki parmak buz kaplamış

28.03.2009
5 bin kişinin aradığı enkazı, korucular ve köylülerden oluşan 17 kişilik grup, dün öğle saatlerinde Döngel Mağaraları yakınındaki Şahinkaya mevkisinde buldu..
Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken düşen, içinde BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin bulunduğu helikoptere yaklaşık 47 saat sonra köylüler ulaştı. Kahramanmaraş'ın Merkeze bağlı Döngel köyünde yaşayan aralarında korucuların da bulunduğu köylülerden oluşan 17 kişilik grup, dün öğle saatlerinde Sisne- Elmalı arasında Döngel Mağaraları'nın yakınındaki Şahinkaya mevkisinde enkazı buldu. Enkazın, bulunduğu yerin ekiplerce günlerdir arama yapılan bölgeden ters tarafta 20 kilometre uzakta olduğu ortaya çıktı. Helikopterin arka kısmının durduğu ancak ön kısımının paramparça olduğu belirtildi. Dün sabah saat 09.00 sıralarında arama çalışması için yola çıkan grup öğlen saat 16.00 sıralarında ulaştıkları enkazda, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, BBP Belediye Meclis üyesi adayı Murat Çetinkaya, BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, pilot Kaya İstektepe ile İHA Sivas muhabiri İsmail Güneş'in cesetlerini buldu. Akşam saatlerinde ise Sivil Savunma ekipleri "6 kişinin de cenazesine ulaşıldı" açıklaması yaparak, Yazıcıoğlu'nun da öldügü bilgisini verdi. Enkazın 100 metre yakınına kadar gelen korucular televizyon kanallarının canlı yayınlarında kaza yerini anlattılar. Döngel köyü korucularından Celal Bağ, cesetlerin köye yürüyüş mesafesiyle 2 saat uzaklıkta olduğunu söylerken, korucu Bahri Karataş, şöyle konuştu: "Kestirme yola girelim dedik. Burada helikopterin kırmızısını gördük. Helikopter paramparçaydı. Üstü karla kaplıydı, diğer parçaları da çevreye savrulmuştu. 5 kişinin cesedini bulduk. 2 parmak kadar buz var yüzlerinde." Döngel köyü muhtarı Zekariya Koca da cesetlerden dördünü helikopterin içinde gördüğünü, ikisini ise helikopterin altında ve üzerleri karla kaplı olarak bulduklarını söyledi. Enkazın bulunduğu bölgeye karayoluyla ulaşım mümkün olmadığı için cesetleri aşağıya indirmek amacıyla Telekom Müdürlüğü'ne ait paletli kar aracı getirildi.

YOL KAPANDI
Bu arada arama çalışmalarına katılan Volkan Temel (27) isimli kişi donma tehlikesi geçirince tedavi altına alındı. Kahramanmaraş- Göksun karayolu ise kar ve tipi nedeniyle küçük araç trafiğine kapandı.