kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Asırlık baraj çöktü: en az 71 ölü

AJANSLAR
Giriş Saati : 27.03.2009 07:26
Güncelleme : 27.03.2009 19:14
Yeni Haber
Endonezya'nın başkenti Cakarta yakınlarında eski bir barajın çökmesi sonucu ölenlerin sayısı 71'e yükseldi. ..
Görgü tanıkları, barajdan boşalan suların 4 metre yüksekliğe kadar çıktığını ve yüzlerce evi yuttuğunu söyledi.

Yetkililer su baskınının insanların uykuda olduğu yerel saatle 02:00'de yaşandığını ve ölü sayısının artabileceğini beklediklerini aktarıyor. Barajın çökmesiyle suların Cakarta yakınındaki Tangerang bölgesindeki Cirendeu yerleşim yerini vurduğunu, söz konusu yerleşim yerindeki su yüksekliğinin bazı bölgelerde evlerin çatısına kadar ulaştığı belirtiliyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgede, su üstünde sandalye, elbise gibi eşyanın yanı sıra cesetlerin yüzdüğü, otomobiller ve yerinden sökülen telefon direklerinin onlarca metre sürüklendiği görülüyor. Su baskınından sağ kurtulan görgü tanıkları, uyudukları sırada meydana gelen olayın ''Kabus gibi'' göründüğünü, suyun tüm kapı ve pencerelerden bir anda dolmaya başladığını dile getirdiler.

Olayda 400'den fazla evin sular altında kaldığı açıklandı.

ENDONEZYA'DAKİ BARAJ FACİASINDA YARDIMA TÜRK KIZILAYI KOŞTU

Endonezya'nın Cakarta Bölgesi'nde baraj çökmesi sonucu yüzlerce ev sular altında kaldı, 50 kadar Endonezyalı hayatını kaybetti. Türk Kızılayı ise, çalışmalara destek vermek amacıyla su baskının yaşandığı bölgeye gitti.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada; Endonezya'nın Cakarta yakınlarındaki, Tangerang yerleşim merkezinde bulunan bir barajın yağışlar sebebiyle aşırı yüklenme sonucunda çökmesiyle birlikte yüzlerce evin sular altında kaldığı, evlerin çatılarına kadar yükselen sular sebebiyle de 50 kadar Endonezyalının da hayatını kaybettiği bildirildi.

Endonezya'da yaşanan büyük tsunami felaketi sonrası bölgede görev yapmakta olan 2 afet uzmanı ve yerel personelden oluşan Türk Kızılayı ekibinin, acil olarak su baskının yaşandığı bölgeye ulaşarak yardım çalışmalarına destek verdiğinin belirtildiği açıklamada, "Bölgede oluşabilecek insani yardım malzemesi ihtiyacının yerelden karşılanabilmesi için tüm hazırlıklar tamamlandı. Türk Kızılayı bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmektedir" denildi.