kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gül'den seçim sonrası AB dopingi

Duygu LELOĞLU / BRÜKSEL
26.03.2009
Cumhurbaşkanı Gül, Avrupa Komisyonu Başkanı Barroso ile AB sürecinin yanında Afganistan, Irak, enerji, Kafkaslar'ı da görüştü..
Avrupa Birliği kurumlarına ilk defa 'devlet başkanı' düzeyinde resmi bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'seçim sonrası AB dopingi' verdi. Gül ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso arasında dün Brüksel'de yapılan ikili görüşmede, sadece Türkiye-AB ilişkileri değil, aynı zamanda, Irak, Afganistan, Nabucco doğalgaz boru hattı projesi gibi birçok konu da masaya yatırıldı. Gül, seçimler sonrasında Türkiye ve AB ilişkilerinin yeni bir ivme kazanması temennisinde bulundu. Barroso ise ilişkilerin uzun dönemde bir stratejiye oturmasının önemine değindi. Barroso ile Gül'ün basın toplantısına AB Başmüzakerecisi Egemen Bağış ve AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn de katıldı. Toplantıda Bağış ve Rehn'e 'Birbirinizin yerinde olsanız ne derdiniz' sorusuna Bağış, "Sizi şimdiye kadar almadığımız için özür dileriz, içeri buyrun"; Rehn ise, "Yerel seçimlerden hemen sonra AB sürecini hızlandıralım" cevaplarını verdi. Rehn'in sözleri üzerine Bağış, "Bunu benim yerime söylemenize gerek yok, çünkü Başbakan Erdoğan bunu zaten yapıyor" dedi.

KRAL İLE BULUŞTU
Gül, dün ayrıca Belçika Kralı II. Albert, Belçika Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Karel de Gucht ile görüştü. Akşam saatlerinde ise, Avrupa iş dünyasının katıldığı "Avrupa İş Zirvesi'nin" onur konuğu olarak bir konuşma yaptı.