kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Önce 2 devletli çözümü kabul edin"

İHA
Giriş Saati : 25.03.2009 15:51
Güncelleme : 25.03.2009 23:49
Yeni Haber
İsrail'de hükümeti kurmakla görevlendirilen sertlik yanlısı siyasi lider Binyamin Netanyahu'nun, hakkındaki endişeleri giderme çabaları sonuç vermeyecek gibi görünüyor. ..
Filistin lideri Mahmud Abbas'ın yardımcıları, 2 devletli çözümü kabul ettiğini net bir şekilde ilan etmemesi halinde Netanyahu'nun kuracağı hükümetle görüşmeyeceklerini ifade ettiler.

Kendisi sertlik yanlısı olan, ırkçı ve kökten dinci partiler tarafından da desteklenen Netanyahu, müstakbel hükümeti hakkındaki uluslararası endişeleri gidermek için koalisyon hükümetine merkezdeki İşçi Partisi'ni de dahil etmiş ve bugün yaptığı açıklamada da barış için çalışacağı ifadesinde bulunmuştu. Filistinli Baş Müzakereci Saib Erekat, 2 devletli çözüm ve daha önce imzalanan anlaşmaları kabul ettiğini açık bir şekilde bildirmemesi, Filistin topraklarında Yahudi yerleşim yerleri kurma faaliyetlerini de durdurmaması halinde Netanyahu hükümetiyle görüşmeyeceklerini söyledi. Abbas'ın sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne de, "Gelecek İsrail hükümeti, sadece barış görüşmelerini başlatacağını değil, 1967'de işgal edilmiş tüm Filistin topraklarında başşehri Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmasına yol açacak gerçek bir barış anlaşması konusundaki taahhütleri net bir şekilde açıklamalıdır" dedi. Rudeyne, 2 devletli çözümden başka her türlü çözüm teklifinin, barış konusundaki yükümlülüklerin önemsenmediği manasına geleceğini ifade etti.

Netanyahu bugün, barışın İsrail'de hükümetlerin "Ebedi hedefi" olduğunu iddia etmiş, Filistin Yönetimi'yle müzakerelerde bulunacağını, hükümetinin "Barış ortağı" olacağını dile getirmişti.