kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kuyudan albay çıktı

ANKARA
23.03.2009
Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Temizöz dün ölüm kuyularına ilişkin soruşturmada gözaltına alındı. Temizöz, faili meçhullerin yoğunlaştığı dönemde Cizre'de jandarma komutanlığı yapmıştı..
Ölüm kuyuları soruşturmasında sürpriz gelişme. Güneydoğu'da faili meçhul cinayetlerin yoğunlaştığı 1992- 1994 arasında görev yapan Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz Genelkurmay Başkanlığı bilgilendirilerek gözaltına alındı. Diyarbakır Başsavcılığı ile Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Başsavcılığı'nın ortaklaşa yürüttüğü "Ölüm Kuyuları Soruşturması"nda ikinci önemli gözaltı dün yaşandı. Alınan bilgilere göre, halen Kayseri İl Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüten Albay Cemal Temizöz, hakkındaki iddialar nedeniyle gözaltına alınmasının ardından, Diyarbakır Başsavcılığı'nca sorgulanmak üzere Kayseri Merkez Komutanlığı'na götürüldü. Aynı soruşturmada üç gün önce eski Cizre Belediye Başkanı ve Korucubaşı Kamil Atak da gözaltına alınmıştı.

ERSÖZ'LE MESAİ ARKADAŞI
Cemal Temizöz ismini Türkiye ilk kez 1992-1994 arasında duydu. Temizöz, ölüm kuyularına insanların atıldığı iddialarının gündeme geldiği bu yıllarda Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı görevini yürütüyordu. Temizöz'ün gözaltına alınmasında, Ergenekon soruşturması ve bununla koordineli yürütülen ölüm kuyuları soruşturmasında Diyarbakır'da gözaltına alınan bazı şüphelilerin, Temizöz'ün ismini vermesi ve pek çok olayın sorumlusunun Temizöz olduğunu ileri sürmeleri etkili oldu. Son 10 günde Cizre ve Silopi'de gerçekleştirilen kazılarda çok sayıda kemik ve elbise parçalarına rastlanmıştı. Temizöz, Ergenekon soruşturmasının tutuklu şüphelisi Tuğgeneral Levent Ersöz ile de "mesai arkadaşı" olarak tanınıyor. İddialara göre, bazı faili meçhullerin talimatını bölgede görev yaptığı dönemde Erzöz verirken, bu talimatları Temizöz uyguladı. İsmi, AİHM kararlarında da geçen Temizöz, Diyarbakır Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı döneminde de kamu görevlilerinin fişlenmesi belgelerini imzalayan kişi olarak geçti. JİTEM davası avukatlarından Tahir Elçi, Temizöz'ün bölgedeki pekçok karanlık işte adının geçtiğini ileri sürerek, "Şikayetler var. Eski JİTEM elemanı Aygan'ın da ifadelerinde adı geçiyor" dedi.